Γεωργιάδης για Elevate Greece: Τριψήφιος ο αριθμός των επιχειρήσεων που υπέβαλαν αίτηση

Το πρόγραμμα μετράει περίπου 24 ώρες λειτουργίας

Το Elevate Greece είναι διαδικτυακή πύλη του Υπουργείο Ανάπτυξης.

 

Τριψήφιος είναι ο αριθμός των επιχειρήσεων που υπέβαλαν αίτηση για να εγγραφούν στη νέα διαδικτυακή πύλη του υπουργείου Ανάπτυξης και Οικονομίας για τις καινοτόμες και νεοφυείς επιχειρήσεις, «Elevate Greece», μόλις στο πρώτο 24ωρο λειτουργίας της.

 

Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, και δίνει συγχαρητήρια στον υφυπουργό Χρίστο Δήμα που ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη λειτουργία στην ηλεκτρονική πύλη.

 

 

Στην ανάρτηση αναφέρονται τα εξής: «Μέσα σε 24 μόνον ώρες της νέας διαδικτυακής πύλης του υπουργείου για τις καινοτόμες και νεοφυείς επιχειρήσεις Elevate Greece, ήδη ο αριθμός των επιχειρήσεων που υπέβαλαν αίτηση για να εγγραφούν είναι τριψήφιος! Μπράβο στον Χρίστο Δήμα».

 

Εγκαινιάστηκε η πλατφόρμα για τις startups «Elevate Greece»

 

 

Υπενθυμίζεται ότι χθες εγκαινιάστηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, των υφυπουργών Χρίστου Δήμα και Γιάννη Τσακίρη και του γενικού γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας Αθανάσιου Κυριαζή, η πλατφόρμα Elevate Greece (Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων), μέσω της οποίας θα εγγράφονται οι ενδιαφερόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις και θα πιστοποιείται ότι χαρακτηρίζονται «επίσημα» από την πολιτεία ως νεοφυείς, εφόσον πληρούν δύο βασικά χαρακτηριστικά:

 

α) της καινοτομίας (innovation),

β) της δυνατότητας κλιμάκωσης του εγχειρήματος (scalability).

 

 

Οι ενδιαφερόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω του συνδέσμου elevategreece.gov.gr (η διαδικασία είναι απλή) και η προθεσμία, ειδικά για το 2020, «τρέχει» μέχρι το τέλος του έτους. Από το 2021, οι αιτήσεις προβλέπεται να υποβάλλονται σε τρεις κύκλους: 01/01 με 30/03, 01/05 με 30/07 και 01/09 με 30/11.

 

 

Για να υποβάλει μια νεοφυής επιχείρηση αίτηση στο Elevate Greece, προκειμένου να εγγραφεί στο Μητρώο, πρέπει να πληροί τις εξής προϋποθέσεις:

 

 

  • Να διαθέτει νομική μορφή ΙΚΕ, ΕΠΕ, ΑΕ (εξαιρούνται οι μονοπρόσωπες ΙΚΕ και ΕΠΕ).
  • Να μην ξεπερνά τα 8 έτη συμπληρωμένης λειτουργίας.
  • Να μην απασχολεί περισσότερους από 250 εργαζομένους (Ετήσιες Μονάδες Εργασίας).
  • Ο τελευταίος Κύκλος Εργασιών να μην υπερβαίνει τα 50 εκατ. ευρώ.

 

Δείτε την ομιλία του από την παρουσίαση της πλατφόρμας του Elevate Greece: