Quantcast

Γεωργιάδης: Ενδείξεις ότι και το δ’ τρίμηνο θα είναι καλύτερο από τις προβλέψεις

Τι είπε για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

την υπόθεση των υποκλοπών, την ενεργειακή κρίση και την πορεία της οικονομίας  αναφέρθηκε ο Άδωνις ΓεωργιάδηςΗ ελληνική οικονομία υπεραποδίδει και οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι η πορεία και στο δ’ τρίμηνο, δηλαδή οι τουριστικές κρατήσεις και οι επενδύσεις, θα είναι πολύ καλύτερες των προβλέψεων, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στο Open.

Αν αυτό επιβεβαιωθεί, συνολικά σε ετήσια βάση θα πάμε πολύ καλύτερα από τις προβλέψεις, πρόσθεσε.

Ο υπουργός είπε ότι το επίδομα ακρίβειας είναι πάνω στο τραπέζι, όπως και όλα τα μέτρα που μπορούν να ανακουφίσουν τους ευάλωτους συμπολίτες μας.

Τα επιμέρους μέτρα, είπε, θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι θα κάνει ανακοινώσεις ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και μετά οι υπουργοί.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι είναι συνετό να υπάρξει μία λογική εξοικονόμησης ενέργειας, κάτι που πρέπει να το έχουμε όλοι στο μυαλό μας καθώς το ενεργειακό κόστος είναι πολύ υψηλό.

Δεν πρέπει να μάθουμε τον λόγο παρακολούθησης του Ανδρουλάκη

Σχετικά με τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, ο υπουργός διαφώνησε με τη θέση που όπως είπε εκφράσθηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ότι θα πρέπει να εξαιρούνται από τις παρακολουθήσεις πολιτικοί και δημοσιογράφοι, ενώ για τον ίδιο λόγο είπε ότι διαφωνεί και με την άποψη του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλου. «Αποκλείεται ένας βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου να είναι, π.χ., Ρώσος πράκτορας; Έχουμε πόλεμο στην Ουκρανία .Αποκλείεται η Ρωσία να έχει αγοράσει έναν βουλευτή του κοινοβουλίου;», αναρωτήθηκε.

Για το θέμα της τηλεφωνικής παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, όταν ήταν υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, είπε ότι το λάθος ήταν ότι δεν είχαμε καταλάβει πως θα έπρεπε σε ορισμένες περιπτώσεις να υπάρχουν περισσότερες δικλείδες ασφαλείας.

Ερωτηθείς, αν θα μάθουμε τον λόγο που παρακολουθείτο ο κ. Ανδρουλάκης, ο υπουργός είπε ότι «δεν θα τον μάθουμε και δεν πρέπει να τον μάθουμε», γιατί διαφορετικά οι μυστικές υπηρεσίες δεν θα ήταν μυστικές αλλά φανερές.