Γεωργιάδης: Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε έκτακτα μέτρα στην περίπτωση ανεξέλεγκτης αισχροκέρδειας

«ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΤΡΑ»

«Παρακολουθούμε πολύ στενά την αγορά. Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε έκτακτα μέτρα στην περίπτωση που υπάρξει ανεξέλεγκτη αισχροκέρδεια. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι συνεχώς στο δρόμο», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός μιλώντας στο Mega είπε ακόμη ότι: «Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν υπάρχει έλλειψη αγαθών. Υπάρχει επαρκής τροφοδοσία της αγοράς σχεδόν σε όλα τα είδη.  Στα αντισηπτικά υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα διότι η κατανάλωση είναι πάρα πολύ μεγάλη. Και εκεί όμως η αγορά μας λειτουργεί καλύτερα συγκριτικά με τις αγορές άλλων ευρωπαϊκών χωρών».

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι η Κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει τα πρώτα μέτρα και πρόσθεσε: «Κάθε μέρα που περνάει και εξελίσσεται το φαινόμενο θα ανακοινώνονται επιπλέον μέτρα. Ετοιμάζω ήδη επιστολή στον αρμόδιο Επίτροπο της Ε.Ε.  για τα αιτήματα που έχει η Ελληνική Κυβέρνηση ως προς το πως θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση. Στο Eurogroup ‪της 16ης Μαρτίου φαντάζομαι θα ληφθούν και τα πρώτα μέτρα σε επίπεδο ευρωζώνης».‬

 Όπως είπε σχετικά με τα μέτρα, ένα από αυτά που θα συζητηθούν είναι ο μεγαλύτερος βαθμός ελευθερίας πχ. για το πως θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε χρήματα του ΕΣΠΑ για ενίσχυση των επιχειρήσεων. «Αυτό σήμερα δεν επιτρέπεται. Σε μία έκτακτη συνθήκη μελετάμε όλα τις λύσεις». 

 Ο υπουργός υπογράμμισε ότι «Μέχρι στιγμής, ως προς το σύνολο του τζίρου δεν υπάρχει σοβαρή ζημία. Κάποιοι κλάδοι, όπως οι αεροπορικές εταιρίες, τα ξενοδοχεία και άλλοι πολλοί, έχουν μεγάλη ζημία, αλλά κάποιοι άλλοι κλάδοι, όπως τα σουπερμάρκετ, τα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών, έχουν μεγάλη αύξηση. Οι ενισχύσεις ρευστότητας που σχεδιάζουμε και θα κάνουμε θα είναι στοχευμένες χωρικά και κλαδικά».

Τέλος σε ερώτηση σχετικά με τη στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος είπε: «Η Εκκλησία χρήζει σεβασμού. Όσοι νομίζουν ότι βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν τα εσώψυχά τους στην Εκκλησία, κάνουν λάθος» και τέλος σχολίασε: «Φαντάζομαι πως θα πρέπει να απαγορευτούν και οι διαδηλώσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρεται για την Εκκλησία, αλλά όχι για τις διαδηλώσεις. “Ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριταί”».