Quantcast

Γεωργαντάς για sms σε ανεμβολίαστους: Θα είναι μια υπενθύμιση – Δεν θα στέλνονται καθημερινά

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης διευκρίνισε ότι στο μήνυμα θα αναγράφεται η χρησιμότητα του ραντεβού για εμβολιασμού

Εντός της εβδομάδας, σχετική νομοθετική διάταξη που θα περάσει στη Βουλή, με τη συνδρομή της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, θα δώσει όλο το πλαίσιο σχετικά με τον σχεδιασμό για αποστολή των sms στα κινητά τηλέφωνα ανεμβολιάστων πολιτών, όπως τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής, την οποία θέλουμε να ξεκινήσουμε και να εφαρμόσουμε από τους εγγεγραμμένους στην άυλη συνταγογράφηση και ενόψει του κινδύνου της δημόσιας υγείας που είναι παρών, προσπαθούμε να ενισχύσουμε και την ενημέρωση και την πρόληψη. Άρα, σε όσους είναι στην άυλη συνταγογράφηση και δεν ανταποκρίθηκαν μέχρι τώρα στο κάλεσμα για εμβολιασμό θέλουμε να κάνουμε μία υπόμνηση, μία υπενθύμιση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί για τη χρησιμότητα του εμβολίου», πρόσθεσε.

Ο κ. Γεωργαντάς επεσήμανε ότι μηνύματα είχαν σταλεί και στην αρχή της καμπάνιας του εμβολιασμού, οπότε αναγραφόταν ένα προτεινόμενο ραντεβού. Για όσους δεν ανταποκρίθηκαν τότε, τώρα θα αρχίσουν να αποστέλλονται στα κινητά τηλέφωνά τους sms υπενθύμισης, όπως είπε χαρακτηριστικά. «Είναι μία υπενθύμιση, η οποία θα γίνεται με μία σχετική περιοδικότητα κι όχι σε καθημερινή βάση». Ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι στο μήνυμα θα αναγράφεται η χρησιμότητα του ραντεβού για εμβολιασμού και πρόσθεσε πως στο σύνολο του γενικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί το 61%, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 78%.

«Χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα για να πείσουμε, να σώσουμε όσους μπορούμε, είναι ένα επιπλέον μέσο», σχολίασε ο κ. Γεωργαντάς. Μάλιστα, όπως ανέφερε, από το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει προαναγγελθεί ότι τους επόμενους μήνες στο μητρώο της άυλης συνταγογράφησης θα υπάρχουν δράσεις προληπτικής ιατρικής σε σχέση με αναγκαίες εξετάσεις σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες.