Γεννηματά επικρίνει Μητσοτάκη: «Δεν επενδύει στη συναίνεση ούτε στα εθνικά θέματα»

ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ

Την ετοιμότητα του ΚΙΝΑΛ για να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συνεννόηση στα μεγάλα θέματα της χώρας, τονίζει η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της.

Ταυτόχρονα επικρίνει έντονα τον Κυριάκο Μητσοτάκη «πως δεν πιστεύει και δεν επενδύει στη συναίνεση, ούτε στα εθνικά θέματα, όπου αρνείται τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για τη διαμόρφωση μιας Εθνικής Γραμμής, ούτε στο προσφυγικό, ούτε στον εκλογικό νόμο, που καθορίζει το ύφος της πολιτικής αντιπαράθεσης, ούτε στα εργασιακά που υποθάλπει την εργασιακή ασυδοσία».

«Εμείς θα είμαστε διαρκώς παρόντες με την κριτική και τον έλεγχο των κυβερνητικών πεπραγμένων αλλά και τις εποικοδομητικές μας προτάσεις για όλα τα θέματα» δηλώνει η κ. Γεννηματά, τονίζοντας ότι «το σύγχρονο αίτημα των πολιτών για πραγματικά προοδευτικές πολιτικές, η κοινή λογική, ρεαλιστικές λύσεις θα εκφραστεί μέσα από ένα δυνατό Κίνημα Αλλαγής. Στόχος να αναδειχθεί ξανά η Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη σε πρωταγωνιστή, με ρυθμιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις».

Σημειώνει, ακόμη, ότι το κόμμα δίνει το «παρών» παντού, σε μια διαρκή, αμφίδρομη επικοινωνία με τους προοδευτικούς πολίτες σε όλη την Ελλάδα. «Τα μηνύματα είναι θετικά κι αυτή είναι η προτεραιότητα και όχι οι δήθεν διευρύνσεις μέσω στελεχών» σημειώνει με νόημα η κ. Γεννηματά, απαντώντας έτσι εμμέσως στη τακτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, σχολιάζοντας τα σενάρια για πρόωρες εκλογές η Φώφη Γεννηματά δηλώνει: «Σε αυτές, ιδιαίτερα, τις συνθήκες τα θεσμικά παιγνίδια με ζαριές διπλών εκλογών, είναι και τυχοδιωκτισμός και σίγουρα ένδειξη αδυναμίας».

Με αφορμή, δε, τη ψήφιση από τη κυβέρνηση μόνο νέου εκλογικού νόμου η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνει ότι βρίσκεται σταθερά στο στόχαστρο της προπαγάνδας της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έφυγαν τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ και ήρθαν οι παπαγάλοι της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό δείχνει ότι ανησυχούν και μας υπολογίζουν. Εμείς τώρα βρισκόμαστε σε μια από τις πιο δημιουργικές φάσεις του Κινήματος Αλλαγής, σε μια αντεπίθεση με αυτοπεποίθηση και ανανεωμένη εμπροσθοφυλακή. Προχωρούμε την αυτόνομη πορεία μας, στο επίκεντρο του πολιτικού σκηνικού με σημαντική και διαρκώς αυξανόμενη επιρροή στους κοινωνικούς φορείς και στην Αυτοδιοίκηση. Στις επόμενες εκλογές όσοι απογοητεύτηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ και όσοι καθημερινά απογοητεύονται από την κυβέρνηση της ΝΔ, η μεσαία τάξη, ο κόσμος της εργασίας, οι γυναίκες, η νεολαία, θα δώσουν τη δική τους απάντηση. Με οποιοδήποτε εκλογικό σύστημα όποτε και αν αποφασίσουν να στήσουν την κάλπη» αναφέρει η κ. Γεννηματά.

Για το ζήτημα της πρώτης κατοικίας η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει ότι η ΝΔ συνεχίζει την ίδια πολιτική με τον ΣΥΡΙΖΑ και ζητά να προχωρήσει σε πράξεις για να μη χάσουν πολίτες τα σπίτια τους. Και καλεί την κυβέρνηση να πάψει να συνεχίζει σε άλλα ανέξοδα λόγια.

Στα εθνικά θέματα η κ. Γεννηματά θεωρεί ότι χρειάζεται εγρήγορση, επιφυλακή και ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο, καθώς η στόχευση του Ερντογάν -όπως λέει- είναι η δημιουργία δυσμενών τετελεσμένων προκειμένου να σύρει την Ελλάδα σε «διάλογο» με τους δικούς τους όρους.

«Οφείλουμε να επιδείξουμε εκτός από ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει πως δεν βλέπει το τούρκικο πλοίο να σεργιανίζει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ούτε να αφήνει αναπάντητες τις, περί Ιμίων, απαράδεκτες δηλώσεις Ερντογάν. Η χώρα χρειάζεται ένα αρραγές εσωτερικό μέτωπο πάνω σε συγκεκριμένο σχέδιο με σαφείς κόκκινες γραμμές. Αυτό θα υπηρετούσε η σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών που ζήτησα και επιμένω ότι είναι απαραίτητο να γίνει» παρατηρεί.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης η κ. Γεννηματά καταλογίζει στη κυβέρνηση πλήρη αποτυχία στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ΚΙΝΑΛ πως χρειάζεται πίεση προς την Ευρώπη για να επιλυθεί το ζήτημα.

Τέλος, για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο αναφέρει ότι το ΚΙΝΑΛ δεν νομιμοποιεί την προσπάθεια της κυβέρνησης να ισορροπήσει ανάμεσα σε αντικρουόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα, προσβάλλοντας βάναυσα κάθε θεσμική διαδικασία και κάνει το ένα «φάουλ» μετά το άλλο.