Φλαμπουράρης: Στόχος η ανατροπή των δεξιών νεοφιλελεύθερων πολιτικών

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Φλαμπουράρης τοποθετήθηκε σχετικά με το προσφυγικό, τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Έκανε λόγο για αναγκαιότητα ανατροπής των δεξιών νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κυβέρνησης που πλήττουν τα χαμηλά στρώματα της κοινωνίας, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

Σχετικά με το προσφυγικό – μεταναστευτικό, ο Αλέκος Φλαμπουράρης  χαρακτηρίζει την κυβέρνηση αμήχανη μπροστά στα προβλήματα «θερίζοντας ότι έσπειρε» και προτείνει να ξεκινήσει «άμεσα η αποσυμφόρηση των νησιών, με μεταφορά και δίκαιη κατανομή των προσφύγων και μεταναστών σε όλη την ενδοχώρα, με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί αναγκαία την ανάγκη προώθησης νέου προστατευτικού πλαισίου για την πρώτη κατοικία καθώς «αν οδηγηθούμε τυφλά σε μαζικές εξώσεις, αλά Ισπανία, απειλείται σοβαρά η κοινωνική συνοχή». Εισηγείται μάλιστα την ανάληψη άμεσης νομοθετικής πρωτοβουλίας από την αντιπολίτευση, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Αναφορικά με τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέκος Φλαμπουράρης υπογραμμίζει ότι πρόκειται για μια υγιή διαδικασία που στηρίζεται στη σύνθεση των απόψεων, με αρχές και προγραμματικές προτάσεις, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Ως προς το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝΑΛ, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει με νόημα ότι η κοινωνία αδιαφορεί παντελώς για τις συγκλίσεις κορυφής, σημασία έχει το περιεχόμενο του αντιπολιτευτικού μετώπου και όχι το μέτωπο για το μέτωπο».