Εύα Καϊλή: Νέο αίτημα αποφυλάκισης υπό όρους θα καταθέσουν εντός της εβδομάδας οι δικηγόροι της

Αν γίνει αποδεκτό το νέο αίτημα, είναι πιθανό η Εύα Καϊλή να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό με βραχιόλι ηλεκτρονικής παρακολούθησης

Νέο αίτημα αποφυλάκισης πρόκειται να καταθέσουν εντός των επόμενων ημερών οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή, ζητώντας την αποφυλάκιση υπό όρους της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που κρατείται από τις βελγικές αρχές, καθώς φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο Qatar gate.

 

Όπως αποκάλυψε ο ένας εκ των δικηγόρων της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς ξεκίνησε με τον Βέλγο συνεργάτη του και συνήγορο της Εύας Καϊλή την προεργασία, προκειμένου να πειστεί ο ανακριτής να άρει την προφυλάκισή της, να αφεθεί δηλαδή ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Αν γίνει αποδεκτό το νέο αίτημα, είναι πιθανό η Εύα Καϊλή να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιόλι ηλεκτρονικής παρακολούθησης.

«Από χθες είναι ήδη στις Βρυξέλλες και ο Βέλγος δικηγόρος κ. Αντρέ Ριζόπουλος και θα επιδιωχθεί να πειστεί με νομικά και πραγματολογικά επιχειρήματα ο ανακριτής, με πρωτοβουλία του να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση της κ. Καϊλή με περιοριστικούς όρους», δήλωσε χαρακτηριστικά στον Alpha ο κ. Δημητρακόπουλος.

 

Πιθανότατα εντός της εβδομάδας το αίτημα αποφυλάκισης της Εύας Καϊλή

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η διαδικασία αυτή αναμένεται να δρομολογηθεί πολύ νωρίτερα από τις 20 Ιανουαρίου, όταν και αναμένεται η Εύα Καϊλή να παρουσιαστεί ενώπιον των βελγικών δικαστικών Αρχών για να απολογηθεί, αφού δεν κατάφερε να παραστεί στην ακρόαση του Δεκεμβρίου.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται, επίσης, πως εξελίξεις ενδεχομένως να υπάρξουν ακόμα και αυτήν την εβδομάδα, με τους δικηγόρους να βασίζουν το αίτημα της αποφυλάκισης υπό όρους στο γεγονός ότι, σύμφωνα με τους δικηγόρους της κ. Καϊλή, ο ανακριτής είχε δηλώσει πως δεν έχει στη διάθεσή του στοιχεία για δωροδωκία της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τέλος, αιχμή στην όλη υπόθεση αποτελεί η επικοινωνία της Εύας Καϊλή με την 22 μηνών κόρη της, αίτημα που, ωστόσο, είχε απορριφθεί στην πρώτη φάση της προδικαστικής διαδικασίας.