Έρχεται η «κεντροδεξιά τάση» στον ΣΥΡΙΖΑ από πρώην στελέχη των ΑΝΕΛ

«ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ»

Σε μία περίπου εβδομάδα θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της νέας τάσης του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία θα συγκροτήσουν στελέχη με κεντροδεξιές πολιτικές καταβολές, που προέρχονται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου.

Η τάση θα ονομάζεται «Προοδευτικό Δημοκρατικό Κέντρο», ενώ η παρουσίασή της θα γίνει στην Λάρισα, έδρα του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κόκκαλη, που προέρχεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Το «παρών» επίσης αναμένεται να δώσει η πρώην υφυπουργός, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο πρώην γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού των ΑΝΕΛ, Γιάννης Μοίρας, αλλά και άλλοι προερχόμενοι από το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

Ο ιδεολογικός και πολιτικός προσανατολισμός της κίνησης αποτυπώνεται στο τρίπτυχο «Προοδευτικό Δημοκρατικό Κέντρο». Το επίσημο όνομα, όμως, θα ανακοινωθεί στην εκδήλωση στη Λάρισα. Αρχικά η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για τις 8 Φεβρουαρίου, όμως η σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ την ίδια ημερομηνία, ανάγκασε τους διοργανωτές να την μεταφέρουν.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα στελέχη της νέας τάσης βρίσκονται σε επαφή και με την πρώην υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά η οποία, όμως, δεν συμμετέχει στη νέα τάση.