Έρευνα από τον οικονομικό εισαγγελέα για τον Θέμη Χειμάρα – Τι μπαίνει στο στόχαστρο της εισαγγελικής έρευνας

Ο οικονομικός εισαγγελείς ζητά να ερευνηθεί εάν προκύπτουν συμβάσεις που συνήφθησαν κατά παράβαση του άρθρου 57 του Συντάγματος, με το Δημόσιο, ΟΤΑ και οποιοδήποτε φορέα του ευρύτερου δημόσιου τομέα

Προκαταταρκτική εξέταση θα διενεργηθεί για την υπόθεση του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θέμη Χειμάρα με εντολή του οικονομικού εισαγγελέαΧρήστος Μπαρδάκης, με βάση δημοσιεύματα του Τύπου.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, ο κ. Μπαρδάκης ζητάει να διερευνηθεί η ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας στην απιστία καθώς και κάθε άλλου αυτεπαγγέλτως διωκόμενου αδικήματος.

Συγκεκριμένα, στο «στόχαστρο» της εισαγγελικής έρευνας μπαίνουν όλες οι συμβάσεις των εταιρειών τις οποίες έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες του ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, από τις 17 Ιουλίου του 2019 και μετά.Πρόκειται για τις εταιρείες Θεμιστοκλής Χειμάρας, Energy Network, Ενεργειακή Κεντρικής Ελλάδος και Nextshop, στις οποίες φέρεται να συμμετείχε ο πρώην βουλευτής.

Ο οικονομικός εισαγγελείς ζητά να ερευνηθεί εάν προκύπτουν συμβάσεις που συνήφθησαν κατά παράβαση του άρθρου 57 του Συντάγματος, με το Δημόσιο, ΟΤΑ και οποιοδήποτε φορέα του ευρύτερου δημόσιου τομέα.