Έρχεται πακέτο – «μαμούθ» για την ελληνική ύπαιθρο – Με ποιο τρόπο στηρίζει η κυβέρνηση τους αγρότες

Με περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ στηρίζει η κυβέρνηση τους αγρότες, ενώ έρχεται και κονδύλι 100 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους - Τα μέτρα, τα έργα και τα προγράμματα

Το μεγαλύτερο «πακέτο» στήριξης των Ελλήνων παραγωγών βρίσκεται σε εξέλιξη αυτό το διάστημα, μέσα σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον, όπως αυτό έχει δημιουργηθεί από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και στα καύσιμα κίνησης. Οπως επισημαίνει στα «Π» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, ακόμα και να μην υπήρχε κρίση, η στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής ήταν προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Όπως σημειώνει, «αποτελεί επιλογή μας η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενούς τομέα, η πράσινη ανάπτυξη, η ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στην οικονομία μας, η ενίσχυση της αγροτικής εκπαίδευσης με τη λειτουργία δημόσιων ΙΕΚ για τα αγροτικά επαγγέλματα, η προώθηση των θησαυρών της ελληνικής γης και, κυρίως, η επιλογή μας για μετάβαση από το μοντέλο της οικογενειακής εκμετάλλευσης σε αυτό της αγροτικής επιχείρησης και ταυτόχρονα της ενδυνάμωσης των συνεταιριστικών, αγροτικών συλλογικών σχημάτων», καθώς έτσι εκτιμάται ότι θα υλοποιηθεί ο στόχος να αλλάξει η αντίληψη του συνόλου της κοινωνίας για την αντιμετώπιση της πρωτογενούς παραγωγής.

Διαβάστε τη συνέχεια στα parapolitika.gr