Επίθεση Βορίδη κατά ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξη της ΕΛ.ΑΣ για τους χειρισμούς στο Κουκάκι

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ»

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι ταυτίζεται ψυχικά με τις καταλήψεις ενώ παράλληλα υποστήριξε τους χειρισμούς της ΕΛ.ΑΣ. στο Κουκάκι.

Μιλώντας στον Alpha, ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι δεν υπήρξε αστυνομική αυθαιρεσία κατά την χθεσινή επιχείρηση στο Κουκάκι και συμπλήρωσε ότι η αντίδραση του κ. Αλιβιζάτου οφείλεται σε παραπληροφόρηση. «Δεν έκαναν τίποτα. Ο κ. Αλιβιζάτος ήταν λάθος πληροφορημένος και επηρεάζεται από τις εικόνες. Η αρχική ιστορία που ακούστηκε ήταν ότι πήγαν να μπουν οι αστυνομικοί χωρίς ένταλμα, οι άλλοι ζήτησαν ένταλμα, η ΕΛ.ΑΣ μπήκε αυθαιρέτως και του συνέλαβαν στο σπίτι τους. Αποδεικνύεται ότι δεν είναι έτσι. Πάνε να εκκενώσουν την κατάληψη, δέχονται επίθεση, οι καταληψίες περνάνε στο δίπλα σπίτι και τότε παρουσία εισαγγελέα, μπήκε η αστυνομία στο σπίτι και συνέλαβαν τα δύο παιδιά και τον πατέρα για αντίσταση κατά της αρχής. Το να σου πει κάποιος μια ιστορία και να την υιοθετήσεις δεν είναι σωστό, πριν να ακούσεις και τις δύο πλευρές», είπε ο κ. Βορίδης.

Σχετικά με το αν υπάρχει υπερβολική βία από την ΕΛ.ΑΣ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε ότι υπάρχει βία από την πλευρά αυτών που έχουν καταλάβει τα κτήρια και των παρανομούντων «προφανώς, προκειμένου να επιβληθεί ο νόμος θα χρησιμοποιηθεί βία. Δηλαδή τι πρέπει να γίνει να υπομείνουμε τη βία της άκρας αριστεράς μέχρι να εκτονωθεί. Διαφωνώ με κάθε χρήση υπερβολικής βίας, όταν υπάρχει το κάθε περιστατικό θα ελεγχθεί. Εγώ στο Κουκάκι είδα μια απλή σύλληψη, όχι αστυνομική βία».

Αναφορικά με τη συγκεκριμένη κατάληψη στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι, ο κ. Βορίδης είπε ότι λειτουργούσε ως επέκταση του διπλανού σπιτιού. «Ήταν δίπλα ο μπαμπάς με τη μαμά, οι δύο γιοι ήταν μέλη του διπλανού σπιτιού, το οποίο προφανώς ήταν άδειο και εγκαταλελειμμένο, είχαν μεγαλώσει την περιουσία τους και είχαν στείλει τα παιδιά να κοιμούνται εκεί. Έπαιρναν τσάμπα ρεύμα και μια χαρά. Κατάληψη ταξική, αναρχία κλπ, αλλά μεγαλώσαμε και το σπιτάκι μας».

Παράλληλα, ο Μάκης Βορίδης σχολίασε με καυστικό τρόπο τις δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου ότι οι καταλήψεις στο εξωτερικό θεωρούνται πολιτιστικό γεγονός. «Εγώ είπα γιατί δεν βρήκαμε έργα τέχνης μέσα στα υπό κατάληψη κτήρια. Η πόρτα με τα καρφιά μπορεί να είναι. Αυτό που είπε, πέρα από την πλάκα που κάνουμε έχει και το εξής θέμα. Αν το ακούσουν οι ίδιοι οι αναρχικοί θα γίνουν έξαλλοι. Το ότι τους μετατρέπουν σε φολκλόρ που δεν έχει την παραμικρή ικανότητα ούτε να απειλήσει το σύστημα, ούτε τίποτα, νομίζω ότι θα τους εξαγρίωνε. Πρόκειται για μια άστοχη δήλωση. Αυτό που με παραξενεύει είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται ότι θέλει να είναι αλληλέγγυος με αυτά τα πράγματα. Τι ταύτιση ψυχική είναι αυτή; Και όταν ήταν κυβέρνηση έδειχναν ανοχή, έριχναν χημικά μόνο στις διαδηλώσεις για τη Μακεδονία».

Τέλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σχολίασε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι αισθάνεται την ανάγκη να συμπαραταχθεί με τις καταλήψεις και σημειώνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πάρει ξεκάθαρη εντολή από τον ελληνικό λαό να αντιμετωπίσει αυτές τις καταστάσεις. «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι εμείς καταλαβαίνουμε την ανάγκη να εμπεδωθεί η νομιμότητα, καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα ανομίας, το οποίο συνδέεται με παράνομες πρακτικές των αναρχικών, αντιεξουσιαστών ακροαριστερών και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Καταλαβαίνουμε ότι στη συνοπτική τους πλειοψηφία είναι καλώς καμωμένες οι ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ, όμως εντοπίζουμε ότι σε ένα περιστατικό πρέπει να ελεγχθούν οι αστυνομικοί γιατί μπορεί να υπάρχει χρήση αστυνομικής βίας. Αν έλεγαν αυτά εγώ θα τους έλεγα ότι είμαι μαζί τους 100%. Λένε όμως για αστυνομοκρατία, Χούντα, αυταρχισμό, αστυνομική βία και αστυνομική αυθαιρεσία. Αυτά τα λένε γιατί αισθάνονται την ανάγκη να συμπαραταχθούν σε αυτό το πράγμα. Το οποίο έχουμε πάρει ξεκάθαρη εντολή να το αντιμετωπίσουμε από τον ελληνικό λαό».