Επίθεση Κατρούγκαλου στην κυβέρνηση για την ατιμωρησία της Τουρκίας από τους ευρωπαίους εταίρους

«Κανένα κόστος δεν εισπράττει για την επιθετικότητά της»

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε με αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφορικά με τη στάση Ευρωπαίων εταίρων και Συμμάχων απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

«Για να καταλάβουμε: Η Ελλάδα έδωσε στις ΗΠΑ 6 στρατιωτικές εγκαταστάσεις επ’ αόριστον και είναι η 4η χώρα στην ΕΕ σε αποστολή όπλων στην Ουκρανία. Αλλά είναι επιτυχία που οι ΗΠΑ μετέφεραν σε Τουρκία “τη σημασία του διαλόγου και της διπλωματίας για την επίλυση τυχόν διαφωνιών”» σχολίασε ο κ. Κατρούγκαλος με φόντο τη συνάντηση μεταξύ του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν και του Συμβούλου του Τούρκου Προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν.

«Κι η άλλη μεγάλη επιτυχία της διπλωματίας του κ. Μητσοτάκη: μετά από 7 δις εξοπλιστικά και την ελληνογαλλική συμφωνία, η Τουρκία προσκαλείται χωρίς όρους στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας που πρότεινε ο Πρόεδρος Μακρόν» περιέγραψε ο κ. Κατρούγκαλος, καταλήγοντας πως «κανένα κόστος δεν εισπράττει για την επιθετικότητά της».

 

Αναλυτικά, οι αναρτήσεις: