Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ : “Μετά Θα Λογαριαστούμε”- Το άρθρο του συμβούλου του Τσίπρα στην Αυγή

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ

Την ώρα που η Ελλάδα φαίνεται να αποφεύγει μια κρίση ανάλογη με αυτές που ζούν άλλες χώρες της Ευρώπης, την ώρα που τα μέτρα που ελήφθησαν φαίνεται να αποδίδουν και να τυγχάνουν της ευρείας υποστήριξης της κοινής γνώμης, την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, επιμένει στην πολιτική του Μετά Θα Λογαριαστούμε.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το άρθρο που δημοσιεύει η Αυγή και το υπογράφει ο σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και πρώην επικεφαλής του γραφείου τύπου του Μαξίμου, Θανάσης Καρτερός.

Το άρθρο που παρουσιάζει την Ελλάδα σαν μια ανοχύρωτη χώρα, προειδοποιεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη οτι μόλις η κρίση τελειώσει θα λογαριαστεί με τους γιατρούς, όσους εξαπάτησε, τους εργαζόμενους τους Ρομά και όλους περίπου τους Ελληνες, καταλήγει με την επισήμανση.

Τι γράφει ο Θανάσης Καρτερός:

Μάλιστα.

Λοιπόν, κύριε Μητσοτάκη, σου έχουμε νέα. Θα λογαριαστείς ως επικεφαλής της κυβέρνησης, ηθικός και εν πολλοίς φυσικός αυτουργός παραλείψεων και μέτρων, με πολλούς και για πολλά, όταν περάσει αυτό το κακό.

Θα λογαριαστείς με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του ΕΣΥ που άφησες να δίνουν χωρίς όπλα την πιο δύσκολη μάχη. Γιατί από μεγάλα λόγια και χειροκροτήματα χορτάσαμε, αλλά οι αγωνιώδεις εκκλήσεις εξακολουθούν να φτάνουν από την πρώτη γραμμή.

Θα λογαριαστείς με όσους εξαπατάς όταν υπόσχεσαι μία και δύο και είκοσι φορές προστασία των θέσεων εργασίας ενώ ρίχνεις χιλιάδες εργαζόμενους στη μαύρη τρύπα της αναστολής. Και της μετατροπής τους σε οιονεί ανέργους.

Θα λογαριαστείς με όσους εργαζόμενους, επιστήμονες, επαγγελματίες άφησες επί ξύλου, ή επί voucher, κρεμάμενους.

Θα λογαριαστείς με όλους τους ανθρώπους “βήτα διαλογής”, φυλακισμένους, πρόσφυγες, Ρομά, εξαρτημένους κ.λπ., που αφήνεις στο έλεος της πανδημίας.

Θα λογαριαστείς με όσους κορόιδεψες για δίκαιη κατανομή των βαρών και σε βλέπουν να ανοίγεις τα ταμεία του κράτους σε μιντιάρχες, κλινικάρχες, σχολάρχες και διάφορους άλλους -άρχες.

Θα λογαριαστείς με όσους βολοδέρνουν αβοήθητοι στο σπίτι τους με το μήνυμα το ΕΟΔΥ να αντηχεί στα αφτιά τους: Μείνε στο σπιτάκι σου και πίνε το τσαγάκι σου! Γιατί δεν δεήσατε ακόμα να συντονίσετε τις πρωτοβάθμιες δομές Υγείας στη μάχη του κορωνοϊού.

Θα λογαριαστείς με όσους αισθάνονται αποστροφή όταν σε ακούνε να μιλάς για χυδαιότητες τη στιγμή που κρατάς τον Άδωνι στο πρώτο στασίδι της κυβέρνησής σου.

Θα λογαριαστείς με όσους σιχαίνονται τα ψέματα, δικά σου και άλλων, όπως του Σταϊκούρα, ότι η Ελλάδα με σας έγινε κανονική ευρωπαϊκή χώρα, ότι εσείς καταφέρατε να τη βάλετε στο Q.E., όπου δεν είχε μπει χρόνια με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα λογαριαστείς γιατί βρήκες όρθιο ΕΣΥ και λεφτά στα ταμεία και κοκορεύεσαι ότι είναι αυτό έγινε χάρη στην καλή σου ανατροφή.

Θα λογαριαστείς με την αλήθεια. Και με όλους εκείνους που τώρα, από αίσθημα ευθύνης μπροστά στην πανδημία, καταπίνουν τον θυμό τους και το βουλώνουν.