Επικοινωνία Παναγιωτόπουλου με Ακάρ: Τα συλλυπητήρια και από τις δύο πλευρές και η δημιουργία σταθερότητας

Ο κ. Ακάρ μετέφερε στον κ. Παναγιωτόπουλο τα συλλυπητήριά του για τις πολλές ανθρώπινες απώλειες του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Ελλάδα

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα, Πέμπτη 9 Μαρτίου, με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, κ. Χουλουσί Ακάρ (Hulusi Akar).

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο υπουργός Εθνικής Αμύνης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τον Τούρκο ομόλογό του για τις χιλιάδες θύματα και τις καταστροφικές συνέπειες του σεισμού στη γείτονα χώρα, διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα θα παράσχει κάθε δυνατή υποστήριξη στην Τουρκία για την αντιμετώπισή τους.

Από πλευράς του ο κ. Ακάρ μετέφερε στον κ. Παναγιωτόπουλο τα συλλυπητήριά του για τις πολλές ανθρώπινες απώλειες του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Ελλάδα.

Υπογραμμίστηκε, επίσης, η σημασία διατήρησης της επικοινωνίας και των συναντήσεων μεταξύ των δύο πλευρών, προκειμένου δημιουργηθεί κλίμα σταθερότητας και συνεργασίας, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας.