Εκλογές: Νέος καυγάς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για συνεργασίες και πρωθυπουργό

Η θέση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ότι, στις επόμενες εκλογές, εάν ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, πάρουν αυτοδυναμία, δεν θα στηρίξει για πρωθυπουργό ούτε Μητσοτάκη ούτε Τσίπρα, συνεχίζει να προκαλεί εντάσεις μεταξύ Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη

Για μία ακόμη φορά και πριν καν μάθουμε επισήμως αν θα πάμε ή όχι σε πρόωρες εκλογές, άνοιξε το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών, αλλά και εκείνο για το πρόσωπο του επόμενου πρωθυπουργού.

Αφορμή στάθηκε μία συνέντευξη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Παραπολιτικά, είπε ότι «δεν αποδεχόμαστε τον κ. Μητσοτάκη, ούτε τον κ. Τσίπρα, ως πρόσωπα, για τη θέση του επόμενου πρωθυπουργού. Δεν θα τους διευκολύνουμε αν οι πολίτες δεν τους δώσουν αυτοδυναμία. Απλά και κατανοητά».

ΝΔ: «Πάσχει από μικρομεγαλισμό το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ»

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ στα λεγόμενα Κωνσταντινόπουλου, η οποία σημείωσε, στην ανακοίνωσή της, αναφορικά με το ποιον θα στηρίξει ή, καλύτερα, ποιον… δεν θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, πως «ο κ. Κωνσταντινόπουλος απλώς επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τον πολιτικό μικρομεγαλισμό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Πρόκειται για δείγμα αλαζονείας, καθώς τον πρωθυπουργό τον επιλέγουν οι πολίτες και όχι ο κ. Ανδρουλάκης».

ΠΑΣΟΚ: «Προς τι η αγωνία; Αν οι πολίτες θέλουν Μητσοτάκη-Τσίπρα, θα τους ψηφίσουν»

 

Και όπως ήταν αναμενόμενο, απάντηση στη ΝΔ έδωσε η Χαριλάου Τρικούπη.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχολίασε πως «η ΝΔ, το κόμμα που απαξιώνει τις πρώτες εκλογές με την απλή αναλογική έξω από κάθε έννοια σεβασμού στο Σύνταγμα ως ‘βατήρα’, ας είναι προσεκτικότερο όταν απευθύνει χαρακτηρισμούς περί αλαζονείας».

Προσέθεσε δε, ότι τα μετεκλογικά σενάρια συνεργασιών «δεν γράφονται ερήμην των ψηφοφόρων» και διερωτήθηκε «προς τι λοιπόν η αγωνία;», για να τονίσει πως «αν οι πολίτες θεωρούν επιτυχημένους τους κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα, θα τους ψηφίσουν. Αν όμως τους κλείσουν την πόρτα, δεν θα μπουν από το παράθυρο».

Το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ κατέληξε, αναφέροντας πως ζητά από τους πολίτες τη δύναμη «να προωθήσει τις προτάσεις του και το σοσιαλδημοκρατικό του πρόγραμμα, ως ισχυρή πολιτική δύναμη, που θα θέσει στο περιθώριο τις τοξικές και στείρες συγκρούσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που αντί να λύνουν τα προβλήματα, συσσωρεύουν νέα».