Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Πάει για ρεκόρ η συμμετοχή – Έχουν ψηφίσει πάνω από 141.000 πολίτες

Ίσως η διαδικασία πάρει παράταση το κλείσιμο της κάλπης

Πολύ αυξημένη είναι η προσέλευση στις εκλογές για νέο πρόεδρο στο ΚΙΝΑΛ με πάνω από 141.000 πολίτες να έχουν ψηφίσει μέχρι τώρα.

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής, ίσως η διαδικασία πάρει παράταση το κλείσιμο της κάλπης (κανονικά κλείνει στις 7 το απόγευμα).

 

Από τις 11 και μετά ο ρυθμός είναι 500 ψηφοφόροι το λεπτό!

 

Μάλιστα, σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο αριθμός των ψηφισάντων στο α΄τετράωρο της διαδικασίας (οι κάλπες άνοιξαν στις 7:00π,μ) είχε ξεπεράσει κατά 10.000 εκείνον των εκλογών του 2017, στις οποίες συνολικά είχαν προσέλθει 212.000 πολίτες.

Η ψηφοφορία διεξάγεται ομαλά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ). Μέχρι στιγμής έχουν ανοίξει και λειτουργούν 816 από τα 819 εκλογικά τμήματα στην Ελλάδα. Στην Αυστραλία η ψηφοφορία έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η λειτουργία σε ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική.

Η  ροή στις κάλπες υπολογίζεται ότι είναι αυξημένη κατά 20% σε σχέση με το 2017.  

Στα μόνα τμήματα που προέκυψαν νωρίτερα προβλήματα ήταν αυτά του Ψυχικού και του Ζωγράφου γιατί είχε πέσει για λίγο το σύστημα. Πλέον το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί.

 

 

Δείτε κάποιες χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τα εκλογικά κέντρα:

 

Θα υπάρξει και δεύτερος γύρος, αν χρειασθεί, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, ανάμεσα στους δυο πρώτους υποψηφίους που θα αναδειχθούν από την σημερινή ψηφοφορία.

Στο δεύτερο γύρο θα μπορούν να ψηφίσουν, μόνο όσοι θα έχουν ψηφίσει σήμερα κατά τον πρώτο γύρο.