Εκλογές 2023: Στην Σακελλαροπούλου ο Τσίπρας για τη διερευνητική εντολή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την ενημέρωσε ότι καταθέτει τη διερευνητική εντολή που έλαβε για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε χθες το απόγευμα τηλεφωνικώς στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας,Κατερίνα Σακελλαροπούλου τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης, και επομένως η εντολή πέρασε στον Αλέξη Τσίπρα.

 

Στις 11 το πρωί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφτεί την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών που ορίζονται από το Σύνταγμα.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την ενημέρωσε ότι καταθέτει τη διερευνητική εντολή που έλαβε για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

»Κατόπιν τούτου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί αύριο, 23 Μαΐου στις 11:00, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του αναθέσει τη δεύτερη διερευνητική εντολή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 παρ. 2 του Συντάγματος».

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της ΝΔ σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, του μετέφερε την πρόθεσή του να διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος για τις εκλογές 2023 στις 25 Ιουνίου. Στη συνέχεια επικοινώνησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.

Παράλληλα, ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για την πρόθεσή του να επισπευσθεί η σύγκλιση και διάλυση της νέας Βουλής. Συγκεκριμένα, η ορκωμοσία των 300 βουλευτών θα γίνει την Κυριακή 28 Μαΐου και θα διαλυθεί την επομένη.