Ειρήνη Αγαπηδάκη: Αυτά έχουν γίνει για τα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα

ΕΝΑΣ ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

H πρώτη δημόσια τοποθέτηση της Ειρήνης Αγαπηδάκη σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Η ανάληψη των καθηκόντων της ως Εθνική Συντονίστρια έγινε πριν από δύο μήνες. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας να δώσει άμεσες και καίριες λύσεις σε ένα «ευαίσθητο» θέμα του προσφυγικού ζητήματος, την όρισε νέα Εθνική Συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Η επιλογή αυτή προκάλεσε σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελένη Αγαπηδάκη κάνει έναν πρώτο απολογισμό του έργου της, με αναλυτική ανάρτηση στο Facebook.

Μεταξύ άλλων γνωστοποίησε ότι «αυτήν τη στιγμή παραμένουν μόνο 10 ασυνόδευτα ανήλικα κάτω των 11 ετών στα νησιά και έχει ήδη δρομολογηθεί η μεταφορά τους το αμέσως επόμενο διάστημα». Και ξεκαθάρισε: «Είναι γνωστό ότι η κατάσταση που βρήκαμε είναι εξαιρετικά δύσκολη. Δεν έχει σημασία ποιος τη δημιούργησε-το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό. Είμαστε εδώ για να λύσουμε το πρόβλημα και θα το λύσουμε. Με θάρρος, ρεαλισμό και οδηγό την ηθική της ευθύνης».