Δημοσκόπηση MRB: Με 13,1% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ

Μαζί με την κυβέρνηση το μεγαλύτερο ποσοστό στο θέμα Κουφοντίνα

Μπροστά και με διαφορά βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόθεση ψήφου.

 

Με διαφορά 13,1% προηγείται η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, στη μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Star, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επικρατεί κατά κράτος του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.

 

 

 

Τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου

 

ΝΔ 35,6 %

 

ΣΥΡΙΖΑ 22,5%

ΚΙΝΑΛ 5, 7%

ΚΚΕ 4,6 %

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,5 %

ΜΕΡΑ 25 3,5%

ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 2,7%

ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ 20,9 %

 

 

Στις 14 μονάδες η διαφορά για την καταλληλότητα πρωθυπουργού

 

Στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 39,9% ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σε ποσοστό 25,7 % ο Αλέξης Τσίπρας (διαφορά 14,2%), κρατώντας σταθερή τη διαφορά που υπάρχει από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Μαζί με την κυβέρνηση στην υπόθεση Κουφοντίνα

 

Σε ότι αφορά το αίτημα Κουφοντίνα, το 69,8% θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει δεκτό το αίτημα του πολυ-ισοβίτη ανεξάρτητα από τις επιπτώσεις που θα έχει για την υγεία του. Αντίθετα, το 15,5% δηλώνει ότι πρέπει να ικανοποιηθεί το αίτημα του απεργού πείνας, ενώ το 14,6% δεν παίρνει θέση.

 

Διαχείριση πανδημίας

 

Το 52% αξιολογεί σίγουρα αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τη διαχείριση της πανδημίας έναντι 44,8% που την αξιολογεί σίγουρα θετικά ή μάλλον θετικά.

 

Αξιολόγηση προγράμματος εμβολιασμών

 

Σαφώς πιο θετική είναι η αξιολόγηση για το πρόγραμμα εμβολιασμού, το οποίο αξιολογεί σίγουρα θετικά ή μάλλον θετικά το 58,3 % έναντι 33,7 % που το αξιολογεί σίγουρα αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.