Διαμαντοπούλου: «Μικρή Ρωσία» η Τουρκία, μια «βόμβα» μέσα στο ΝΑΤΟ

Η πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ για το μέλλον του Κοινωνικού Κράτους, Άννα Διαμαντοπούλου σχολίασε τις τελευταίες κινήσεις της Τουρκίας

Τη στάση της Τουρκίας όλο το τελευταίο διάστημα σχολίασε η Άννα Διαμαντοπούλου. Θυμίζουμε ότι η πρώην Επίτροπος στην Κομισιόν είναι πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ για το μέλλον του Κοινωνικού Κράτους και πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η κ. Διαμαντοπούλου μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα. Εκεί υποστήριξε ότι: «Η Τουρκία είναι η μικρή Ρωσία, είναι μια μικρή βόμβα μέσα στο ΝΑΤΟ».

 

«Απειλεί τους γείτονές της»

«Έχει κάνει ακριβώς ό, τι η Ρωσία. Έχει κάνει εισβολή σε μια χώρα, την Κύπρο, σε μια ανεξάρτητη χώρα, απειλεί τους γείτονές της μη σεβόμενος τις συνθήκες, δηλαδή έχουμε έναν καθαρό ρεβιοζιονισμό, αναθεωρητισμό των συνόρων, έχει ένα αυταρχικότατο καθεστώς, βάζει τον κόσμο στις φυλακές, δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Δίκαιο.

Είναι μια χώρα που έχει τα χαρακτηριστικά της Ρωσίας, δεν έχει σεβαστεί τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία και μετά τα τελευταία γεγονότα με τους χάρτες και την ανοχή του Ερντογάν, μπορεί να προκαλέσει μία σύγκρουση στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ και έναν εσωτερικό διχασμό στις δυτικές δυνάμεις ως προς το τι θα γίνει με την Τουρκία», συμπλήρωσε η κ. Διαμαντοπούλου.