Δένδιας – Χριστοδουλίδης: Ελλάδα και Κύπρος θα απαντήσουν στην Τουρκία

Μετά το πέρας της συνάντησής τους, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, τόνισε πως η επίσκεψη του Ν. Δένδια στην Κύπρο, την επομένη της παράνομης επίσκεψης του Ερντογάν στα κατεχόμενα, είναι εξόχως σημαντική

Ο στενός συντονισμός Ελλάδας-Κύπρου για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, βρέθηκε σήμερα στη Λευκωσία, μετά τις εξαγγελίες του τούρκου προέδρου στα κατεχόμενα.

Μετά το πέρας της συνάντησής τους, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, τόνισε πως η επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού στην Κύπρο, την επομένη της παράνομης επίσκεψης του Ερντογάν στα κατεχόμενα, είναι εξόχως σημαντική.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε την Ελληνική Κυβέρνηση για την έμπρακτη στήριξη στις προσπάθειες για αντιμετώπιση των νέων τετελεσμένων της Τουρκίας.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, είπε, πως οι ενέργειες της Τουρκίας έχουν ως στόχο να προωθήσουν μιας άλλης μορφής λύση, η οποία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Από χθες, τόνισε, είχαμε ένα σημαντικό αριθμό επαφών σε διάφορα επίπεδα, ενώ οι επαφές θα συνεχιστούν.

Όπως είπε, οι εξαγγελίες του Ερντογάν για την Αμμόχωστο, θα απασχολήσουν τη συνεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ.

Σημείωσε πως μαζί με τον κ. Δένδια αντάλλαξαν απόψεις για τα επόμενα βήματα, ενώ τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αντιδράσει άμεσα και αποφασιστικά.

Στη δική του τοποθέτηση ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, σημείωσε πως η παρουσία του στην Κύπρο συμβολίζει τη δέσμευση της Ελληνικής Κυβέρνησης να σταθεί στο πλευρό της ΚΔ.

Οι εξαγγελίες της Τουρκίας επιχειρούν να δημιουργήσουν νέα τετελεσμένα, να ενταφιάσουν την προοπτική επανένωσης, καταδικάζουμε απόλυτα τις παράνομες ενέργειες που καταπατούν με τον πιο σοβαρό τρόπο τις αποφάσεις του ΣΑ, τόνισε.

Εμείς, είπε, θα συνεχίσουμε τις κοινές προσπάθειες για να μπορέσουμε να λυθεί το Κυπριακό.

Η παρανομία, τόνισε, δεν αποτελεί δίκαιο, η παραβίαση δεν παράγει δικαιώματα.

Όπως πρόσθεσε, η Τουρκία προέβη σε μια νέα μεγάλη παρανομία στα Βαρώσια, η οποία προστίθεται στην πλούσια τουρκική συλλογή παρανομιών.

 

Πηγή: SIGMALIVE