Δείπνο εργασίας για Μητσοτάκη και Ράμα

ΤΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Έντι Ράμα.

 

 

Δείπνο με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Εντι Ράμα παραθέτει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

 

 

Ο κ. Ράμα βρίσκεται στην Αθήνα με την ιδιότητα του προεδρεύοντος του ΟΑΣΕ. Στο δείπνο εργασίας που παραθέτει ο Ελληνας πρωθυπουργός στον Αλβανό ομόλογό του, παραβρίσκεται και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

 

Σημειώνεται ότι πρόσφατα, ο Εντι Ράμα είχε χαρακτηρίσει «απολύτως συνεπή» με το Διεθνές Δίκαιο την επέκταση από την πλευρά της Ελλάδας των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο. Παράλληλα, ο Αλβανός πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι τάσσεται υπέρ της οριοθέτησης ΑΟΖ με την Ελλάδα και είχε ισχυριστεί ότι ο ίδιος προσωπικά έχει προτείνει σε όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις, από εκείνη του πρωθυπουργού Σαμαρά μέχρι τη σημερινή, ότι στις συνθήκες που οι δύο πλευρές έχουν τις δικές τους αμετάβλητες διεκδικήσεις που δυσκολεύουν τις διαπραγματεύσεις, τότε να αποταθούν σε μια τρίτη πλευρά, φιλικά προσκείμενη προς τις δύο χώρες, η οποία να αναλάβει ρόλο διαιτησίας για ένα αποδεκτό αποτέλεσμα, ή να υπάρξει, σε συνεννόηση, προσφυγή στο αρμόδιο Διεθνές Δικαστήριο, κάτι που, κατά τον Ράμα, η ελληνική πλευρά δεν αποδέχθηκε.