Χατζηδάκης: Ένα χρόνο μετά την ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου οι μύθοι Τσίπρα κατέρρευσαν στην πράξη

«Παράλληλα, η αύξηση του κατώτατου μισθού ισοδυναμεί με έναν επιπλέον μισθό ετησίως για τους εργαζόμενους που αμείβονται με αυτόν«, αναφέρει μεταξύ άλλων

«Πυρά» εναντίον του Αλέξη Τσίπρα εκτόξευσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης , με αφορμή ανάρτησή του για την συμπλήρωση ενός χρόνου από την ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου.

Ειδικότερα, στη δημοσίευση που έκανε στα social media, επικαλούμενος τα λόγια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και τις κατηγορίες του για «οδοστρωτήρες» της εργασίας, τονίζει ότι το εν λόγω μέτρο αποτελεί «την πιο ουσιαστική εγγύηση για τον σεβασμό του ωραρίου των εργαζομένων», αναφέροντας πως οι εργαζόμενοι γονείς πλέον απέκτησαν παραπάνω άδειες.

Παράλληλα, αναφέρει πως «ο νόμος για την Προστασία της Εργασίας όμως, εκτός από όλες αυτές τις σημαντικές ρυθμίσεις του, συνέβαλε να γίνει η Ελλάδα μία από τις 12 χώρες με πλήρη νομική ισότητα των φύλων», υπογραμμίζοντας ότι η ανεργία μειώθηκε από το 17.2% το καλοκαίρι του 2019 στο 12,5% τον Απρίλιο 2022».

 

Aναλυτικά η ανάρτηση του υπουργού Εργασίας

«Ο κ. Τσίπρας μάς κατηγορούσε για «οδοστρωτήρες» όταν φέραμε το νομοσχέδιο για την Προστασία της Εργασίας. Ένα χρόνο μετά, η πραγματικότητα τον διαψεύδει ξανά! Οι εργαζόμενοι γονείς απέκτησαν παραπάνω γονικές άδειες και τη δυνατότητα τετραήμερης εργασίας, αν αυτό τους εξυπηρετεί κι εφόσον το συμφωνήσουν με τους εργοδότες τους.

Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας είναι η πιο ουσιαστική εγγύηση για τον σεβασμό του ωραρίου των εργαζομένων. Παράλληλα, το δικαίωμα αποσύνδεσης για τους τηλεργαζόμενους εμποδίζει την κατάχρηση του ωραρίου τους. Με μια σειρά από αυστηρές ρυθμίσεις για τη βία και την παρενόχληση στην εργασία, επιδιώκεται να περιοριστεί το πρόβλημα αυτό. Οι αυτοαπασχολούμενοι εργαζόμενοι στα ντελίβερι απέκτησαν παραπάνω δικαιώματα για την υγεία και την ασφάλειά τους. Και οι εργατοτεχνίτες είδαν την αποζημίωση απόλυσής τους να εξισώνεται με αυτή των υπαλλήλων.

Ο νόμος για την Προστασία της Εργασίας όμως, εκτός από όλες αυτές τις σημαντικές ρυθμίσεις του, συνέβαλε να γίνει η Ελλάδα μία από τις 12 χώρες με πλήρη νομική ισότητα των φύλων. Και στη μείωση της ανεργίας από το 17.2% το καλοκαίρι του 2019 στο 12,5% τον Απρίλιο 2022, σε συνδυασμό με τη γενικότερη πολιτική της Κυβέρνησης. Παράλληλα, η αύξηση του κατώτατου μισθού ισοδυναμεί με έναν επιπλέον μισθό ετησίως για τους εργαζόμενους που αμείβονται με αυτόν.

Ένα χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου για την Προστασία της Εργασίας, οι εργαζόμενοι έχουν αποκτήσει παραπάνω δύναμη και δικαιώματα. Και οι μύθοι του κ. Τσίπρα καταρρέουν στην πράξη!».