Αυστηρή απάντηση Αθήνας στον Ερντογάν: Η Τουρκία προσπαθεί να πιέσει την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορά της

«Παρακολουθούμε το πώς θάβουν αυτούς τους αθώους, καημένους τα ελληνικά πλοία στη θάλασσα», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος

Ιδιαίτερα αυστηρή είναι η απάντηση που δίνει η Αθήνα στη νέα επίθεση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας.

Ειδικότερα, στην απάντηση τονίζεται ότι η Άγκυρα προσπαθεί να πιέσει την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορά της.

 

Η απάντηση της Αθήνας

«Η Τουρκία αντί να αποτρέπει επικίνδυνες και παράνομες μεταναστευτικές ροές, αντί να εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο και την Κοινή Δήλωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπαθεί να πιέσει την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορα της. Ώστε να μπορέσει και πάλι να διαπραγματευτεί ανταλλάγματα. Όμως η Ελλάδα θα συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα να φυλά τα σύνορα της, με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο», επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για την Ελλάδα που «θάβει» μετανάστες στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, ενώ ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία τους σώζει ακολουθώντας τα όσα πρεσβεύει το Ισλάμ.

«Παρακολουθούμε το πώς θάβουν αυτούς τους αθώους, καημένους τα ελληνικά πλοία στη θάλασσα. Στο Αιγαίο, πώς τους θάβουν στη Μεσόγειο, Έτσι; Τα παρακολουθούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι η τούρκικη πλευρά είναι εκείνη που διασώζει τους μετανάστες, καθώς ως μουσουλμάνοι «εκπληρώνουν τις απαιτήσεις του Ισλάμ», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Λοιπόν, φωνάζει ο κόσμος για αυτό; Όχι. Οι φρεγάτες μας τρέχουν, τους προλαβαίνουν και τους σώζουν από τη θάλασσα. Διότι είμαστε μουσουλμάνοι. Και εκπληρώνουμε τις απαιτήσεις του Ισλάμ», δήλωσε αναλυτικά ο Τούρκος πρόεδρος.