Αβραμόπουλος για τέως βασιλιά Κωνσταντίνο: Αυτές οι ώρες δε προσφέρονται για πολιτική μικροψυχία

Για τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αναφέρεται σε γραπτή δήλωσή του ο πρώην Επίτροπος στην Ε.Ε. Δημήτρης Αβραμόπουλος

Ο κ.Αβραμόπουλος τονίζει πως αυτές ο ώρες που σφραγίζουν το βιολογικό και ιστορικό τέλος μιας εποχής, δεν προσφέρονται για διχαστικό λόγο, ιδεοληψίες και πολιτική μικροψυχία, ενώ κάνει λόγο για «σημαντική» συμβολή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη διεκδίκηση της Αθήνας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Η δήλωση έχει ως εξής: «Αποχαιρετούμε τον τ. Βασιλιά Κωνσταντίνο, με την δέουσα τιμή που αναλογεί σ’έναν πρώην συνταγματικώς διατελέσαντα Αρχηγό του Ελληνικού Κράτους και των Ενόπλων Δυνάμεων και ενθυμούμαι τη συνεργασία μας και τη σημαντική συμβολή του στη διεκδίκηση της Αθήνας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Οι συνταγματικοί θεσμοί της ελληνικής πολιτείας έχουν ιστορική συνέχεια που δεν επιτρέπει κενά, εσκεμμένα ή όχι, στην εξέλιξη της.

Οι ώρες αυτές, που σφραγίζουν το βιολογικό και ιστορικό τέλος μιας εποχής, δεν προσφέρονται για διχαστικό λόγο, ιδεοληψίες και πολιτική μικροψυχία.

Η Δημοκρατία μας είναι ακέραιη και ισχυρή.Γι αυτό και δεν φοβάται να δει κατάματα το παρελθόν της και να βλέπει με αυτοπεποίθηση το μέλλον της. Θερμά συλλυπητήρια στην Οικογένεια και τους οικείους του».