Αρειος Πάγος: Στον Ντογιάκο η Γεροβασίλη για τις τηλεφωνικές υποκλοπές

Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός στις δηλώσεις της έκανε λόγο για παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών, της αλληλογραφίας και ίσως και εγγράφων απορρήτων

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων κατέθεσε σήμερα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Όλγα Γεροβασίλη.

 

Κατά την αποχώρησή της από το δικαστικό Μέγαρο η κυρία Γεροβασίλη δήλωσε, μεταξύ των άλλων, τα εξής: «Ζούμε σε εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές για το δημοκρατικό πολίτευμα και το κράτος δικαίου Μετά την αποκάλυψη από τη εφημερίδα Ντοκουμέντο και από πολλαπλά αλλά δημοσιεύματα, προφανώς δεν έπρεπε ούτε εγώ ούτε τι πολιτικό σύστημα της χώρας να μην πράξουμε τα αναγκαία για προστασία θεμελιώδους δικαιώματος προστασίας απορρήτου επικοινωνιών».

Παράλληλα, η κύρια Γεροβασιλη στις δηλώσεις της έκανε λόγο για παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών, της αλληλογραφίας και ίσως και εγγράφων απορρήτων, όπως είπε επικαλούμενη και την ιδιότητα της ως υπουργού προστασίας του Πολίτη.

Με τη μήνυση που κατέθεσε η κυρία Γεροβασίλη ζητά να διερευνηθεί η παραβίαση του τηλεφωνικού απορρήτου και άλλες πιθανές ποινικές πράξεις που τελέστηκαν σε βάρος της.

«Έχω εμπιστοσύνη στη ελληνική Δικαιοσύνη. Για να είναι αποτελεσματική η έρευνα θα πρέπει να συνθέσει όλες τις μηνύσεις. Η Δικαιοσύνη είναι ο τελευταίος πυλώνας προστασίας που μπορεί να ερευνήσει το διπλό σκάνδαλο, το σκάνδαλο κατασκοπείας και συγκάλυψης».

Και προσέθεσε: «Είμαι βέβαιη ότι στη χώρα έχει στηθεί δίκτυο κατασκοπείας με επίκεντρο συνεργατών του Μεγάρου Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό».

 

Πηγή: protothema.gr