Αποχώρησε το Oruc Reis από τα Ελληνικά ύδατα

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Σε πλήρη ετοιμότητα ήταν η Ελληνική κυβέρνηση, παρακολουθώντας την πορεία του τουρκικού πλοίου Oruc Reis το οποίο κινούνταν εντός Ελληνικών υδάτων στο Αιγαίο.

Στο μέγαρο Μαξίμου μετέβησαν το απόγευμα εκτάκτως ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος προκειμένου να ενημερώνουν από κοντά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις άλλαξε ρότα κατευθυνόμενο προς τα βορειανατολικά της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Οι Τούρκοι προφανώς αποφάσισαν να το απομακρύνουν εκτονώνοντας την κατάστασητην στιγμή που στην περιοχή βρίσκονταν  τουρκική φρεγάτα σε κοντινή απόσταση (κάτω των 10 μιλίων) , αλλά και η Ελληνική φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς που παρακολουθούσε τις κινήσεις του.

Συγκυριακό γεγονός, που προήλθε λόγω κακών καιρικών συνθηκών χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης τον πλου του τουρκικού ερευνητικού σκάφους “Oruc Reis”, με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι δεν πρόκειται για κάτι το οποίο προκαλεί οποιαδήποτε ανησυχία.