Απίστευτη ανακοίνωση από το ΠΑΣΟΚ: Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έκαψε την… Πεντέλη

Πλήθος ερωτημάτων και απορίες προκαλεί η δήλωση του κόμματος

Πλήθος ερωτημάτων και απορίες προκαλεί η δήλωση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για τις πυρκαγιές, που μαίνονται.

 

 

Την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η προσπάθεια των Πυροσβεστικών Δυνάμεων να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη φωτιά στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς αλλά και την πυρκαγιά στα Βατερα της Λέσβου, η γραμματεία Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωση που εξέδωσε ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση όχι μόνο για τα εν εξελίξη μέτωπα αλλά και για τις περυσινές φωτιές στη Βόρεια Έύβοια και την Πάρνηθα!

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση για την πυρκαγιά στο Δάσος της Δαδιάς που υπογράφει ο Γραμματέας Περιβάλλοντος του κόμματος Γιώργος Αποστολόπουλος, αναφέρει:

«Θλιβερό περιβαλλοντικό γεγονός με διεθνές αντίκτυπο. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η καταστροφική πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς. Πρόκειται για ένα ακόμα μελανό σημείο για την «Κυβέρνηση των… αρίστων» με τις υποτιθέμενες οικολογικές ευαισθησίες.

Το δάσος της Δαδιάς αποτελεί την κορωνίδα των ελληνικών οικοσυστημάτων. Σπάνια θηλαστικά συνυπάρχουν με 166 είδη πτηνών όπως μοναδικούς γύπες, καθώς και ερπετά και αμφίβια. Όλα αυτά κινδυνεύουν με μαζικό αφανισμό. Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα για τη χλωρίδα. Περίπου 400 είδη φυτών και δέντρων μεταξύ των οποίων ενδημικά και προστατευόμενα μετατρέπονται σε κάρβουνο.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επανειλημμένα τονίζει τόσο τη σημασία της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών όσο και την ανάγκη ενίσχυσης του στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών και κατάρτισης αποτελεσματικών σχεδίων αντιμετώπισης.

Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία που κατέκαψε Πάρνηθα, Πεντέλη, Εύβοια και Γεράνεια συνεχίζει το καταστροφικό της έργο επιτρέποντας μάλιστα την εκμετάλλευση των προστατευόμενων περιοχών την ίδια στιγμή που οι άναρθρες πολιτικές κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ ανασύρουν τις τραγικές στιγμές στο Μάτι και στην Κινέτα.