Άννα Καραμανλή – Χρήστος Γιαννούλης: Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση (Βίντεο)

«Θα περάσουμε ένα δύσκολο χειμώνα» είπε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Καραμανλή

Η Άννα Καραμανλή, βουλευτής της Νέα Δημοκρατίας και ο Χρήστος Γιαννούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη «διασταυρώνοντας τα ξίφη τους», σχετικά με την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση.

Μάλιστα, οι δύο βουλευτές αναφέρθηκαν στα τελευταία γεγονότα με το πλαφόν στο φυσικό αέριο από την πλευρά της ΕΕ.

 

Οι επισημάνσεις Καραμανλή

Η Άννα Καραμανλή, βουλευτής της Νέα Δημοκρατία σχετικά με την ακρίβεια ανέφερε: «Έχουμε ένα εισαγόμενο πληθωρισμό, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.Θα περάσουμε ένα δύσκολο χειμώνα» και επεξήγησε ότι «καμία κυβέρνηση δεν μπορεί από μόνη της να λύσει το πρόβλημα».

Επίσης, η κ. Καραμανλή υπογράμμισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αποφάσισε τελικά να μπει πλαφόν στο φυσικό αέριο, υιοθέτησε δηλαδή την πρόταση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο μέτρο του δυνατού», τόνισε η βουλευτής της Νέα Δημοκρατίας.

Τα λεγόμενα Γιαννούλη

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Γιαννούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε για την ακρίβεια: «Η καθυστέρηση της Ε.Ε που δεν μπορεί να συνθέσει μία ενιαία πολίτικη κατεύθυνση, μία μικρογραφία της είναι κι η Ελλάδα».

«Δεν υπάρχει προηγούμενο κυβέρνησης που κατατέθηκαν τόσες προτάσεις επί του πεδίου όχι για λόγους κομματικούς ή αντιπαράθεσης» επεξήγησε ο κ. Γιαννούλης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με συνταξιούχος και μετέφερε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» την εξαπάτηση που νιώθουν σε μία σειρά από ζητήματα και τόνισε ότι το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει βάσεις.

Αναφορικά με το ενεργειακό ζήτημα και τους παραγωγούς ενέργειας, ο Χρήστος Γιαννούλης κατάθεσε, μιλώντας στην εκπομπή, τις αμφιβολίες του ότι τα χρήματα των παρόχων τα οποία παραμένουν ως αισχροκέρδη δεν ελέγχονται σε τι βαθμό αποδίδονται, πώς κι αν φορολογούνται και πόσα είναι.