Ανδρουλάκης: Η πρώτη Κυριακή των εκλογών δεν είναι τυπική διαδικασία, ναι στις προγραμματικές συνεργασίες

Το πολιτικό προσωπικο της χώρας δεν έχει κουλτούρα συνεργασιών, δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, σημειώνοντας ότι ο ίδιος ως ευρωβουλευτής έχει τέτοια εμπειρία

«Η πρώτη Κυριακή των εκλογών δεν είναι τυπική διαδικασία», είπε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μιλώντας στο συνέδριο του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» τονίζοντας ότι προσδοκά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, προκειμένου να οδηγήσει την χώρα στη συγκρότηση μίας κυβέρνησης με κορμό την σοσιαλδημοκρατία. Απέδωσε τις χθεσινές δηλώσεις Μητσοτάκη ότι δεν μπορεί να αποκλείσει την συγκρότηση μίας κυβέρνησης συνεργασίας μετεκλογικά, εφόσον το καθιστούν αναγκαίο οι εκλογικοί συσχετισμοί, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε ότι ο πρωθυπουργός αλλάζει στρατηγική επειδή είναι μπροστά σε αδιέξοδα.

 

Ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι εκτιμά ότι το βράδυ των εκλογών θεωρεί ότι το ΚΙΝΑΛ θα είναι στην πλευρά των νικητών και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ στην πλευρά των ηττημένων, ενώ κάλεσε τους κ.κ Μητσοτάκη και Τσίπρα να δείξουν υπευθυνότητα από την πρώτη Κυριακή. «Είναι πολύ νωπή η γεύση της αποτυχίας και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι ο ελληνικός λαός θα καθορίσει τους συσχετισμούς μεταξύ των κομμάτων.

Το πολιτικό προσωπικο της χώρας δεν έχει κουλτούρα συνεργασιών, δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, σημειώνοντας ότι ο ίδιος ως ευρωβουλευτής έχει τέτοια εμπειρία.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι η Αριστερά που συγκυβερνούσε με τον Αντόνιο Κόστα υπονόμευσε τον προϋπολογισμό, οδήγησε σε εκλογές και μία μεγάλη νίκη της σοσιαλδημοκρατίας.

Είπε ότι οι Πορτογάλοι έχουν αποκτήσει σεβασμό στα δημοσιονομικά, ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση Μητσαοτάκη για τα δημοσιονομικά της πεπραγμένα – «έχουν μείνει από καύσιμα», ανέφερε χαρακτηριστικά, εννοώντας ότι δόθηκαν πολλά την εποχή της πανδημίας.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε ότι ζητήματα όπως της κοινωνικής κατοικίας έχουν καθυστερήσει – προσθέτοντας ότι στην χώρα μας το πρόγραμμα είναι πολύ περιορισμένο, «μόλις 100 σπίτια σε όλη την Ελλάδα».

Ο κ.Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση και για το ζήτημα της απαναθρακοποίησης, επισημαίνοντας ότι η κατάργηση του λιγνίτη έγινε με μεγαλύτερη χρήση φυσικού αερίου, ζήτησε μείωση της ρήτρας αναπροσαρμογής ενώ είπε ότι τα υπερκέρδη στον χώρο της ανέργειας εκτιμώνται στα 200 δισ ευρώ για την ευρωπαϊκή αγορά.