Τσίπρας από Επιτροπή Ανταγωνισμού: Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην ακρίβεια κι αυτό δεν είναι τυχαίο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ιωάννη Λιανό

Επίσκεψη στην Επιτροπή Ανταγωνισμού πραγματοποίησε νωρίτερα, σήμερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

 

 

Όπως αναφέρεται, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ιωάννη Λιανό.

«Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην ακρίβεια, τόσο στην ενέργεια, στο ρεύμα, όσο και στα καύσιμα, στη βενζίνη. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση, δήλωσε πως «ενώ οι τιμές πετρελαίου διεθνώς πέφτουν σε επίπεδα πριν από τον πόλεμο, στην Ελλάδα η τιμή στην αντλία, στα πρατήρια της βενζίνης για τον καταναλωτή παραμένει σε ιστορικά υψηλά», σχολιάζοντας πως «αυτό επίσης δεν είναι τυχαίο».

Ακόμα, τόνισε ότι «προφανώς η ακρίβεια αυτή, είναι ακρίβεια Μητσοτάκη και έχει να κάνει με το έλλειμμα πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης να πατάξει την αισχροκέρδεια».

Έλλειψη προσωπικού στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι, κατά την επίσκεψή του στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, διαπίστωσε «ότι παρά τη θετική πρόθεση των μελών της να διεξάγουν ελέγχους, εδώ και 1,5 χρόνο έχουν στείλει γραπτό αίτημα στην κυβέρνηση, προκειμένου να αυξήσουν το προσωπικό για να μπορέσουν να διεκπεραιώσουν τον ρόλο τους και η κυβέρνηση αυτό δεν το υλοποιεί».

«Αρνείται 1μιση χρόνο τώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «η Επιτροπή Ανταγωνισμού λειτουργεί με το 35% του προβλεπόμενου προσωπικού», σχολιάζοντας χαρακτηριστικά:

«Αν αυτό δεν είναι η απόδειξη του ελλείμματος πολιτικής βούλησης ή αντιθέτως της πολιτικής βούλησης να μην ελεγχθεί η αισχροκέρδεια στην αγορά και να μην παταχθούν τα καρτέλ στην αγορά από την πλευρά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τότε τι άλλο είναι;», κατέληξε.