Quantcast

Υδροπλάνα: Εγκρίθηκαν υδάτινα πεδία στο Πόρτο Χέλι και στην Ερμιόνη

Οι εγκρίσεις των δυο υδάτινων πεδίων εκδόθηκαν, βάσει του Ν.4663/20, από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού(ΓΕΝ) σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το Υπουργείο Ναυτιλίας

Η «Ερμιονίδα Α.Ε.», φορέας Διαχείρισης του τουριστικού λιμένα Ερμιόνης και του καταφυγίου τουριστικών σκαφών του Λιμένα Πόρτο Χελίου, σε στενή συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Ερμιονίδας ανέλαβε την πρωτοβουλία να προχωρήσει στην έγκριση των δυο υδάτινων πεδίων (στο Πόρτο Χέλι και στην Ερμιόνη) που θα αποτελούν «πύλες εισόδου» τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους κατοίκους των περιοχών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

 

Οι εγκρίσεις των δυο υδάτινων πεδίων εκδόθηκαν, βάσει του Ν.4663/20, από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού(ΓΕΝ) σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Στα εγκεκριμένα υδάτινα πεδία επιτρέπεται, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, να πραγματοποιούνται καθημερινά μέχρι έξι ζεύγη πτήσεων (προσθαλάσσωση – αποθαλάσσωση) ανά αεροπορική εταιρεία υδροπλάνων. Επιπλέον, των έξι ζευγών πτήσεων, επιτρέπονται οι πτήσεις γενικής αεροπορίας, οι πτήσεις για αεροδιακομιδή, πυρόσβεση, έρευνα και διάσωση, καθώς και οι περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Οι πτήσεις δύνανται να πραγματοποιούνται από/προς αδειοδοτημένα υδατοδρόμια και χερσαία αεροδρόμια (με τη χρήση αμφίβιων υδροπλάνων).

Ήδη η αεροπορική εταιρεία “Grecian Air Seaplanes”, που βρίσκεται σε διαδικασία απόκτησης AOC για πτήσεις υδροπλάνων, ενέταξε το Πόρτο Χέλι και την Ερμιόνη στο δίκτυο των προορισμών που προγραμματίζει να εξυπηρετεί.

Για την υλοποίηση της έγκρισης των δύο Υδάτινων Πεδίων η «Ερμιονίδα Α.Ε.» επέλεξε ως ανάδοχο την “Ελληνικά Υδατοδρόμια”.

Ο Πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια» αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την έγκριση των υδάτινων πεδίων στο Πόρτο Χέλι και στην Ερμιόνη στο όνομα της εταιρείας «Ερμιονίδα Α.Ε». Γενικά τα υδάτινα πεδία αποτελούν μια εξαιρετικά ευέλικτη λύση εξυπηρέτησης πτήσεων υδροπλάνων κυρίως σε περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος (π.χ πολυτελή ξενοδοχεία, μαρίνες, κ.λ.π) καθώς, βάσει του νόμου, δεν απαιτείται να διαθέτουν τις χερσαίες υποδομές υδατοδρομίου. Ως εκ τούτου είναι σημαντικό, για την βιωσιμότητα του project, να δημιουργηθούν υδάτινα πεδία σε κατάλληλα μέρη ώστε να λειτουργούν συμπληρωματικά με τα αδειοδοτημένα υδατοδρόμια αυξάνοντας έτσι το δίκτυο των προορισμών που θα εξυπηρετούν με τις πτήσεις τους τα υδροπλάνα», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Γκόβας.