Με μικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street την Τρίτη, σε μια συνεδρίαση με αρκετές εναλλαγές προσήμων, καθώς ξεκίνησε με απώλειες, τις οποίες οι τρεις βασικοί δείκτες κατάφεραν για αρκετές ώρες να διαγράψουν, χωρίς όμως τελικά να μπορέσουν να παραμείνουν σε θετικό έδαφος.
Οι επενδυτές εξακολουθούν να δείχνουν περιορισμένη διάθεση για την ανάληψη περιττού ρίσκου, ενώ παράλληλα εντείνεται η αβεβαιότητα και αυξάνονται οι προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας.
Παράλληλα, εντός της εβδομάδας αναμένονται οι ανακοινώσεις των στοιχείων για τον ετήσιο πληθωρισμό του Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, αλλά και η δημοσίευση των πρώτων εταιρικών αποτελεσμάτων του γ’ τριμήνου, που θα δώσουν στη Fed νέα στοιχεία για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.
Χθες, ο Τζέιμι Ντίμον της JP Morgan δήλωσε ότι ο S&P 500 μπορεί εύκολα να υποχωρήσει επιπλέον 20% από τα τρέχοντα επίπεδα, ενώ σήμερα το ΔΝΤ αναθεώρησε ξανά προς τα κάτω την πρόβλεψή του για την παγκόσμια οικονομία, στο 2,7% από 2,9% προηγουμένως.
Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός Dow Jones ανέβηκε κατά 36 μονάδες ή 0,12% στις 29.239 μονάδες, έχοντας καταφέρει ενδοσυνεδριακά να καταγράψει άνοδο 400 μονάδων.
Ο S&P 500 έχασε 23 μονάδες ή 0,65% κλείνοντας στις 3.588 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 115 μονάδες ή 1,1% στις 10.426 μονάδες, πέφτοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο 2020.
Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου πλησίασε το 4%, μετά την ανακοίνωση της Τράπεζας της Αγγλίας για επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων, με στόχο να σταθεροποιηθούν οι αποδόσεις στην αγορά.
Στα εμπορεύματα, βαριές απώλειες κατέγραψε το πετρέλαιο μετά την απαισιόδοξη πρόβλεψη του ΔΝΤ, με το συμβόλαιο Νοεμβρίου του αμερικανικού αργού να χάνει σχεδόν 2%, κλείνοντας στα 89,35 δολ. το βαρέλι. Το brent Δεκεμβρίου έχασε επίσης 2%, κλείνοντας στα 94,29 δολάρια το βαρέλι.
Κέρδη κατέγραψε ο χρυσός μετά την υποχώρηση του δολαρίου, με τα futures Νοεμβρίου να κλείνουν με άνοδο 0,6% στα 1.685,1 δολάρια ανά ουγγιά.