Βρούτσης: Ταυτόχρονα και ενιαία μετά την ψήφιση του Ασφαλιστικού νόμου η επιστροφή των αναδρομικών

ΕΩΣ 196 ΕΥΡΩ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Η επιστροφή των αναδρομικών από 4/10/2019 θα γίνει ταυτόχρονα και ενιαία, αμέσως μετά την ψήφιση του Ασφαλιστικού νόμου, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Οι αυξήσεις των επικουρικών συντάξεων που θα φέρει το νέο ασφαλιστικό ανέρχονται έως και τα 196,10 ευρώ, υπογράμμισε ο υπουργός.

Μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής, πρόσθεσε πως η μεσοσταθμική αύξηση θα είναι 99,57 ευρώ και αφορά εκατοντάδες χιλιάδες επικουρικούς συνταξιούχους.

Το νέο ασφαλιστικό αναμένεται, σύμφωνα με τον υπουργό, να ψηφιστεί έως τέλος Ιανουαρίου, ενώ η επιστροφή των αναδρομικών που οφείλονται σε κύριες και επικουρικές συντάξεις για την περίοδο από 4 Οκτωβρίου 2019 και εφεξής θα γίνει «ταυτόχρονα και ενιαία σχεδόν αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου, αφού προηγηθούν οι απαραίτητοι επανυπολογισμοί των συντάξεων».

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση από τις αρχές του 2020 θα εφαρμοστεί το νέο, καινοτόμο, ελεύθερο σύστημα εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, που θα αφορά 1,4 εκατ. ασφαλισμένους.