Το χτύπημα κάτω από τη ζώνη στον Ανδρουλάκη, η αποχή του Σαββίδη και η επιστροφή των Κινέζων στην Αττική

«Άντε πάλι με τις παρατάσεις. Δεν υπάρχει ένα project, που να τελειώνουν οι κύκλοι του στην ώρα τους. Αλλά, εν προκειμένω, δεν μιλάμε για μεγάλης διάρκειας, οπότε χαλάλι»

*** Όπως και να το κάνουμε, ήταν χτύπημα κάτω από τη ζώνη για τη Χαριλάου Τρικούπη. Η οποία, μετά την επίσκεψη του πρόεδρου της Νίκου Ανδρουλάκη στην Πορτογαλία, περίμενε ότι ο «σύντροφος Κόστα», αν μη τι άλλο, θα ήταν πιο προσεκτικός, πιο μετρημένος, στις σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Αλλά αυτός, κυριολεκτικά, πήγε και «τα έδωσε όλα». Πότε; Στο προχθεσινό συνέδριο της Κουμουνδούρου

^^^ Ακόμα συζητιέται στους διαδρόμους της Βουλής το πόσο θερμά ήταν τα λόγια, με τα οποία απευθύνθηκε στους Έλληνες αριστερούς «συντρόφους» του ο Αντόνιο. Και κάπως έτσι, μπήκαν στη σωστή τους βάση τα πράγματα. Που σημαίνει ότι «φίλος ο Νίκος», αλλά «φίλτατος ο Αλέξης». Ο λόγος; Η προοπτική κυβερνησιμότητας του τελευταίου. Το ίδιο ισχύει και στη Γαλλία και στην Ισπανία, αλλά και στις Βρυξέλλες. Διαβάστε (και) το μήνυμα του Σάντσεθ, για να καταλάβετε.

### Το συμπέρασμα; Έχει πολύ δουλειά ακόμα μπροστά του ο Ανδρουλάκης για να «ξεπατώσει», που λένε και στο Ηράκλειο, τον Τσίπρα από τους ευρωσοσιαλιστές. Και να αποδείξει ότι σε βάθος χρόνου, αυτός θα είναι αφεντικό. Μέχρι τότε, θα πρέπει να τον υπομένει…

*** Άντε πάλι με τις παρατάσεις. Δεν υπάρχει ένα project, που να τελειώνουν οι κύκλοι του στην ώρα τους. Αλλά, εν προκειμένω, δεν μιλάμε για μεγάλης διάρκειας, οπότε χαλάλι. Ο λόγος αφορά στις ημερομηνίες για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Ηγουμενίτσας.

^^^ Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από ενδιαφερόμενους για τη διαδικασία ζητήθηκε μία μικρή παράταση χρόνου, για να προετοιμασθούν καλύτερα. Για πόσο καιρό μιλάμε; Περίπου για έναν μήνα. Οπότε και να δοθεί – που θα δοθεί – δεν χαλάει και τίποτα. Αλλά, αυτό που κάνει εντύπωση είναι η συνήθεια, που τείνει να γίνει κανόνας.

### Τα τελευταία νέα, που αφορούν στην περίπτωση της Αλεξανδρούπολης, υποστηρίζουν ότι τελικά η πλευρά Ιβάν Σαββίδη δεν θα υποβάλει δεσμευτική προσφορά. Η κατάσταση είναι περιπλεγμένη και μπερδεύτηκε ακόμα περισσότερο μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

*** Όσοι ξέρουν λένε ότι είναι θέμα χρόνου ο Θ. Λιβάνιος να αποκτήσει γραφείο (και) στην οδό Πειραιώς. Καθώς θα μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν. Ήδη, η επαναπροσέγγιση του με το Μαξίμου είναι γεγονός, αφού μετά την μετακίνησή του στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπως και να το κάνουμε, είχε δημιουργηθεί μια απόσταση.

^^^ Ο Λιβάνιος θεωρείται – και είναι – καλός δημοσκοπικός αναλυτής, μεταξύ άλλων. Οπότε είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμος (και) στο κόμμα. Κατά συνέπεια, ο ρόλος του στα «κεντρικά» θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος.

### Γενικότερα αναμένεται να πυκνώσει η κίνηση στην Πειραιώς, όσο θα πλησιάζει η ώρα της εκλογικής μάχης…

*** Υπάρχει κινεζικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα; Ναι και μάλιστα μεγάλο. Κι αν δεν είχε μεσολαβήσει η πανδημία, το σχέδιο της περαιτέρω επέκτασης εδώ, θα είχε εξελιχθεί. Αλλά…

^^^ Παρ’ όλα αυτά, στελέχη δυο μεγάλων κινεζικών τραπεζών βρέθηκαν τις προηγούμενες μέρες στην Αθήνα και είχαν επαφές. Στο πλαίσιο ευρωπαϊκής περιοδείας τους, βέβαια, όμως η Ελλάδα ήταν βασικός σταθμός τους.

### Μας λένε ότι υπάρχει και μεγάλος κινεζικός όμιλος που βρίσκεται σε αναζήτηση χώρου στο λεκανοπέδιο για το στήσιμο παραγωγικής μονάδας. Λεπτομέρειες, προσεχώς.

ΥΓ: Κι αν νομίζεται ότι δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερο να κάνει Κινέζος στις μέρες μας επισκέψεις εκτός συνόρων, να σας πούμε το εξής: Με την επιστροφή του προβλέπεται αυστηρή καραντίνα τριών εβδομάδων στο σπίτι του.

Πηγή: Powergame.gr