Στουρνάρας: Μεγάλη πρόκληση για τις τράπεζες το νέο κύμα κόκκινων δανείων

Μέσω της Έκθεσης Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα

Σαφέστατο μήνυμα προς τις τράπεζες να αναγνωρίσουν άμεσα τα νέα κόκκινα δάνεια, στέλνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννης Στουρνάρας, μέσω της Έκθεσης Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

 

 

Στο πλαίσιο της Έκθεσης, η Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρεται μεν στη μείωση των κόκκινων δανείων και τη συμβολή του Ηρακλή, αλλά επισημαίνει ότι παρά ταύτα, το ποσοστό των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων παραμένει σε επίπεδα πολλαπλάσια του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

 

Η Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αξιολογεί τις εξελίξεις, εντοπίζει τους κύριους παράγοντες των συστημικών κινδύνων του ελληνικού τραπεζικού τομέα και των λοιπών κλάδων του χρηματοπιστωτικού συστήματος και αναλύει τη λειτουργία των υποδομών των χρηματοπιστωτικών αγορών (συστήματα πληρωμών, κάρτες πληρωμών, κεντρικά αποθετήρια τίτλων και κεντρικοί αντισυμβαλλόμενοι). Η παρούσα Έκθεση επικεντρώνεται στις εξελίξεις που έλαβαν χώρα στον τραπεζικό τομέα κατά τη διάρκεια του 2020. Ειδικά σε ό,τι αφορά τους κινδύνους ρευστότητας και αγοράς, καλύπτεται η περίοδος έως και τον Απρίλιο του 2021.

 

Διαβάστε περισσότερα στο powergame.gr