Στην τελική ευθεία η περάτωση του ημιτελούς Πύργου Πειραιά – Η συμφωνία της Piraeus Tower με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Ο πύργος αναμένεται να είναι ο πρώτος ψηφιακός και βιοκλιματικός ουρανοξύστης της Ελλάδας που θα λάβει την ανώτατη πιστοποίηση Platinum

Μεταξύ της PIRAEUS TOWER Α.Ε. και της ΤΕΡΝΑ Α.Ε. υπεγράφη η η σύμβαση για τη ΒΆ φάση των Οικοδομικών και Η/Μ εργασιών αποπεράτωσης κοινόχρηστων εγκαταστάσεων, υπογείων, δώματος και περιβάλλοντα χώρου του Πύργου Πειραιά.

 

 

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του powergame.gr, το εν λόγω έργο αφορά την αποπεράτωση του ημιτελούς κτιρίου του Εμποροναυτιλιακού Κέντρου Πειραιά, γνωστού και ως «Πύργος Πειραιά».

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία

Ειδικότερα, αυ΄τη η συμφωνία αποτελεί την επέκταση της -η της από 6 Αυγούστου 2021 υπάρχουσας σύμβασης με την ΤΕΡΝΑ Α.Ε.-, προβλέποντας παράλληλα επιπλέον κατασκευαστικό αντικείμενο προϋπολογισμού 26.187.673,55 ευρώ και παράδοση την 30η Ιουνίου 2023.

Ο Πύργος του Πειραιά αναμένεται να είναι ο πρώτος ψηφιακός και βιοκλιματικός ουρανοξύστης της Ελλάδας που θα λάβει την ανώτατη πιστοποίηση Platinum, σύμφωνα το διεθνές πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης LEED (Leadership in Energy and Environmental Design), ενώ θα έχει 22 ορόφους και ύψος 88 μέτρα.

Όπως γίνεται γνωστό, το έργο προορίζεται για χρήση γραφείων, εμπορικών καταστημάτων και χώρων εστίασης σε συνολική δομημένη επιφάνεια 34.623,74 τ.μ.