ΣΕΒ για Microsoft: Πολύ καλό νέο για την οικονομία

Εξέδωσε ανακοίνωση για τη νέα μεγάλη επένδυση της Microsoft

Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΒ.

 

Ανακοίνωση με θέμα τη μεγάλη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα εξέδωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

 

 

Κατά τη χθεσινή εκδήλωση, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Microsoft Μπραντ Σμιθ, παρουσιάστηκε η μεγαλύτερη επένδυση που έχει σχεδιάσει η Microsoft στα 28 χρόνια που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.

 

 

Η συμφωνία που προβλέπει τη δημιουργία του πρώτου συμπλέγματος data center στη χώρα μας (data center region) βάζει την Ελλάδα στο επίκεντρο των ψηφιακών εξελίξεων και την καθιστά πόλο έλξης σημαντικών τεχνολογικών επενδύσεων.

 

ΣΕΒ για Microsoft: Πολύ καλό νέο για την οικονομία

Στο κείμενο που εξέδωσε ο ΣΕΒ αναφέρει ότι «η χθεσινή ανακοίνωση της μεγάλης επένδυσης, που πρόκειται να πραγματοποιήσει η Microsoft στην Ελλάδα για τη δημιουργία Data Center, πέρα από ένα πολύ θετικό νέο για την οικονομία μας, αποτελεί και μια έμπρακτη απόδειξη ότι η χώρα μας έχει τις δυνατότητες να προσελκύει σημαντικές διεθνείς επενδύσεις μεγάλης προστιθέμενης αξίας, όταν υπάρχει όραμα και καλός σχεδιασμός. Τα Data Centers αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και η συγκεκριμένη επένδυση αναβαθμίζει την Ελλάδα στον διεθνή χάρτη των επενδύσεων στις τεχνολογίες αιχμής.»

 

Η ανακοίνωση του ΣΕΒ καταλήγει ως εξής:

 

«Για μας στον ΣΕΒ, η αύξηση των επενδύσεων στους τομείς της βιομηχανίας, της ψηφιακής επανάστασης και της πράσινης ανάπτυξης είναι ο μοναδικός δρόμος για να μετασχηματίσουμε το παραγωγικό μας μοντέλο, να χτίσουμε μια διεθνώς ανταγωνιστική οικονομία, αλλά και να δημιουργήσουμε νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. Η επένδυση της Microsoft ανοίγει το δρόμο για περισσότερες εγχώριες και διεθνείς επενδύσεις στη χώρα μας, προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους, όσοι συνέβαλαν για να γίνει πραγματικότητα.»