Σε αναζήτηση στήριξης τα Crypto – Στις 20.000 δολάρια το Bitcoin

Οι ρευστοποιήσεις συνεχίζουν να κυριαρχούν, όσο ενισχύονται οι φόβοι ότι η παρούσα συγκυρία μπορεί να οδηγήσει σε ύφεση όλες τις μεγάλες οικονομίες

Συνεχίστηκαν οι χαμηλές πτήσεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων και την Πέμπτη, καθώς, παρά το γεγονός ότι κυριάρχησαν τα θετικά πρόσημα, οι αξίες συνέχισαν να κινούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Στην κόψη του ξυραφιού παραμένει το Bitcoin που εξακολουθεί να δίνει μάχη για να διατηρηθεί πάνω από τις 20.000 δολάρια, αφού το «γόητρό» του δέχθηκε σημαντικό πλήγμα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

 

Οι ρευστοποιήσεις συνεχίζουν να κυριαρχούν, όσο ενισχύονται οι φόβοι ότι η παρούσα συγκυρία μπορεί να οδηγήσει σε ύφεση όλες τις μεγάλες οικονομίες. Η επιχειρηματική δραστηριότητα, όπως έδειξαν τα στοιχεία Ιουνίου σε ευρωζώνη και ΗΠΑ, εμφανίζει πλέον σημαντική επιβράδυνση εξαιτίας των πληθωριστικών πιέσεων και της αύξησης του ενεργειακού κόστους. Η αντίδραση των Κεντρικών Τραπεζών, με επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων, αναπόφευκτα επηρεάζει και τα Crypto, καθώς η έντονη μεταβλητότητα της τελευταίας περιόδου απομακρύνει τους επενδυτές από αυτά.

Παρά τα κέρδη της τάξεως του 1,1%, το Bitcoin κινούνταν περί τα 20.280 δολάρια μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδος). Οι αναλύσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν βοηθούν την ανάκαμψή του, καθώς, είτε κάνουν λόγο για μία «βουτιά» που θα μπορούσε να το «προσγειώσει» απότομα στις 13.000 δολάρια, είτε προβλέπουν ότι μια επανάληψη του ρεκόρ του περασμένου Νοεμβρίου στις 69.000 δολάρια δεν πρέπει να αναμένεται νωρίτερα από τα επόμενα 2-3 χρόνια.

Σε ανάλογο μήκος κύματος και το Ethereum, κυμαινόταν περί τα 1.080 δολάρια, παρά το γεγονός ότι η τιμή του ενισχυόταν κατά 1,89%.

Μόλις στα 54 δολάρια το Litecoin, με αύξηση που ωστόσο ξεπερνούσε το 5%.