Ρεύμα: Χαμηλότερες τιμές για το ρεύμα τον Οκτώβριο δίνουν οι προμηθευτές

Σημαντικά χαμηλότερα σε σχέση με τον τρέχοντα μήνα Σεπτέμβριο είναι τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας για τον Οκτώβριο που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές. Με τις τιμές ωστόσο να παραμένουν υψηλά το ενδιαφέρον στρέφεται στις κυβερνητικές ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις

Σημαντικά χαμηλότερα σε σχέση με τον τρέχοντα μήνα Σεπτέμβριο είναι τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας για τον Οκτώβριο που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές, στο πλαίσιο της νομοθετημένης υποχρέωσης να αναγγέλλουν τα τιμολόγια του επόμενου μήνα έως τις 20 του προηγούμενου.

Ενδεικτικά, το τιμολόγιο της ΔΕΗ για τον Οκτώβριο είναι 25% χαμηλότερο σε σχέση με τον τρέχοντα μήνα, με την την αποκλιμάκωση της τιμής του φυσικού αερίου να δίνει τα σχετικά περιθώρια.

Με τις τιμές ωστόσο να παραμένουν παρά τις εκπτώσεις σε υψηλά επίπεδα το ενδιαφέρον των καταναλωτών στρέφεται στις κυβερνητικές ανακοινώσεις για το ύψος των επιδοτήσεων τον επόμενο μήνα, από το οποίο θα εξαρτηθεί η πραγματική επιβάρυνση των καταναλωτών.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν το πρωί της Τετάρτης από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και αναμένεται να περιλαμβάνουν κλιμακωτή επιδότηση ανάλογα με την κατανάλωση, υψηλότερη στις χαμηλές καταναλώσεις.

Τα τιμολόγια

Ενδεικτικά τα τιμολόγια που ανακοινώθηκαν από προμηθευτές:

ΔΕΗ: 59,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες, 60,7 λεπτά για τις επόμενες και 55,4 λεπτά για το νυχτερινό τιμολόγιο.

Οι αντίστοιχες τιμές για τον Σεπτέμβριο ήταν 0,788 ευρώ και 0,8 ευρώ αντίστοιχα και έτσι προκύπτει και η ποσοστιαία μείωση της τάξεως του 24,5%.

Ήρων Protect: 62 λεπτά ανά κιλοβατώρα

Elpedison: 59,05 – 63,06 λεπτά ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας.

Volterra: 68,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα

Ελίν: 59,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Αναμένονται οι ανακοινώσεις από το σύνολο των προμηθευτών.