Πέτσας: Έρχονται πρωτοφανή μέτρα στήριξης της οικονομίας για τον κορωνοϊό

ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕ ΟΤΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Πρωτοφανή μέτρα για στήριξη της οικονομίας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, προανήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημείωσε ότι μετά το Eurogroup της Δευτέρας, θα ανακοινωθούν συγκεκριμένα μέτρα στήριξης για όσους πλήττονται από τον κορωνοϊό ενώ, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, προανήγγειλε ότι αυτά θα είναι «πρωτοφανή».

Παράλληλα, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι σταδιακά θα κλείσουν τομείς της οικονομίας ενώ υπογράμμισε ότι τα δημόσια οικονομικά δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα. Επιπλέον, σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να μειώσει τους δημοσιονομικούς στόχους και τα πρωτογενή πλεονάσματα, λόγω των οικονομικών επιπτώσεων σε όλη την ήπειρο από την πανδημία.
Πέτσας: Αυτοπεριορισμός για δύο εβδομάδες

Αναφορικά με τον αυτοπεριορισμό του λόγω της ασθένειας της συζύγου του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι θα εργάζεται από το σπίτι για τις επόμενες δύο εβδομάδες και υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον πρωθυπουργό. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα ότι οι πολίτες πρέπει να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσει ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του ιού. Τέλος, τόνισε ότι «θα λάβουμε ό,τι μέτρο χρειαστεί και νωρίτερα, ως μέτρο πρόληψης».