Ο συνωστισμός ενδιαφερομένων για την Αττική Οδό, τα ακίνητα της Ι. Μπουτάρης και η συμφωνία για την Εθνική Ασφαλιστική

Για ένα πράγμα να είστε σίγουροι: Την κρίσιμη στιγμή, θα στηθεί κανονικό πανηγύρι ενδιαφερομένων για την Αττική Οδό

*** Είναι γνωστό ότι το αυστραλιανό επενδυτικό fund Macquarie δεν αστειεύεται. Το απέδειξε στην περίπτωση του ΔΕΔΔΗΕ. Λοιπόν, αρμοδίως, μας επιβεβαιώνεται τώρα ότι θα κινηθεί και για την περίπτωση της Αττικής Οδού, όταν έρθει η ώρα. Και το ερώτημα που τίθεται είναι: Τι θα γίνει αν μπει στη διεκδίκησή κι αυτού του project με τις ίδιες «άγριες διαθέσεις»;

 

^^^ Για ένα πράγμα να είστε σίγουροι: Την κρίσιμη στιγμή, θα στηθεί κανονικό πανηγύρι ενδιαφερομένων για την Αττική Οδό, από έλληνες και ξένους ενδιαφερομένους. Ήδη, στην αγορά ακούγεται ότι θα μπουν όλοι οι μεγάλες παίκτες. Σημειώστε: Oaktree, BlackRock, Blackstone κλπ, κλπ.

*** Ολοκληρώθηκε, όπως σας είχαμε ενημερώσει εγκαίρως, η συμφωνία εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής από το CVC Capital, μετά και το επίσημο πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού (DG Comp). Το πιο σημαντικό σημείο αυτής της συμφωνίας;

^^^ Ότι δεν υπάρχει από πλευράς DG Comp κανένας απολύτως αστερίσκος και καμία προϋπόθεση για την έγκριση της συγκεκριμένης συμφωνίας εξαγοράς. Γιατί πολλά κυκλοφορούσαν στην αγορά. Ότι δηλαδή, θα υπάρχει όρος για τη ρευστοποίηση κάποιας υγειονομικής συμμετοχής του CVC ή έστω τον περιορισμό της παρουσίας του στον κλάδο. Τίποτα απ’ όλα αυτά, όμως, δεν προβλέπεται.

### Κι επιμένουμε ότι η περίπτωση της Εθνικής Ασφαλιστικής, αλλά και της Ευρωπαϊκής Πίστης που ακολούθησε δεν ήταν παρά η αρχή ενός κύκλου αλλαγών στον ασφαλιστικό κλάδο. Θα ακολουθήσουν, προσεχώς, και άλλες κινήσεις. Ο χώρος θα συγκεντρωθεί κι άλλο.

*** Η εικόνα στον χώρο των ΜΜΕ και ειδικά της τηλεόρασης αλλάζει. Αρκεί μια ματιά εκεί όπου ξεκινούν όλα, δηλαδή στις ΗΠΑ, για να αντιληφθεί κανείς του λόγου το αληθές. Τι παρατήρησαν (και στην Ελλάδα) όσοι ασχολούνται πραγματικά επαγγελματικά με το χώρο και τα έσοδα του; Το τελικό αποτέλεσμα της τηλεθέασης σε ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα της αμερικανικής τηλεόρασης, των Ολυμπιακών Αγώνων.

^^^ Λοιπόν, στους τελευταίους χειμερινούς Ολυμπιακούς, αυτούς του Πεκίνου, που ολοκληρώθηκαν πριν μερικές μέρες, σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ τηλεθέασης όλων των εποχών. Κατά μέσο όρο, στην prime time, τους παρακολούθησαν ημερησίως περίπου 10,7 εκατομμύρια τηλεθεατές.

### Για το NBC, που είχε τα αποκλειστικά δικαιώματα της διοργάνωσης, ήταν μια μεγάλη (και οικονομική) δοκιμασία…

*** Τα ακίνητα της Ι. Μπουτάρης & Υιός έχει βάλει στο μικροσκόπιο κι εξετάζει η Premia Properties. Ορισμένα από αυτά κρίνονται εξαιρετικά ενδιαφέροντα.

^^^ Συνολικά, η βορειοελλαδίτικη οινοποιεία φαίνεται ότι ενδιαφέρει έναν σουηδικών συμφερόντων όμιλο. Ο λόγος αφορά στην Sterner Stenhus. Πώς προέκυψε αυτό το ενδιαφέρον;

### Πίσω από την τελευταία φέρεται να είναι ομογενής επιχειρηματίας, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Βόρειο Ελλάδα και δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στην σκανδιναβική χώρα.

ΥΓ: Όπως άλλωστε συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις. Κι έτσι εξηγούνται αυτά που από μια πρώτη ματιά φαντάζουν …ανεξήγητα.

*** Το ‘παν και το ‘καναν οι βορειοελλαδίτες επιχειρηματίες που ελέγχουν την NU Aqua, η οποία πριν από περίπου ένα εξάμηνο ανακοίνωσε ότι αγοράζει το εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού της PepsiCo στο Λουτράκι. Σε δυο εβδομάδες το ξαναβάζει σε λειτουργία κι έτσι μια μονάδα που είχε λουκετάρει για εννιά χρόνια ξαναποκτά ζωή.

^^^ Το νερό θα είναι ο επόμενος επενδυτικός χρυσός. Να μην τα ξαναγράφουμε…

 

Πηγή: powergame.gr