Νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας έρχονται από τον ΟΑΕΔ

ΑΦΟΡΟΥΝ 9.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Ο ΟΑΕΔ αναμένεται να προκηρύξει μέσα στο 2020 δύο νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Το πρώτο πρόγραμμα θα αφορά στο νέο πρόγραμμα δασοπροστασίας που θα απευθύνεται σε 5.000 άτομα, ενώ το δεύτερο θα αφορά περίπου 4.000 πτυχιούχους σε φορείς του Δημοσίου.

Ειδικότερα, για το πρώτο πρόγραμμα σχεδιάζεται ανάλογη προκήρυξη με αυτή του 2018 που θα προβλέπεται η πρόσληψη περίπου 5.000 ανέργων στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας.

Η τοποθέτηση ανέργων αφορά εργασία διάρκειας οκτώ μηνών στην προστασία των δασών. Θα υπάρχει διαδικασία μοριοδότησης, από την οποία θα προκύπτουν οι τελικοί ωφελούμενοι μέσα από το μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ. Οι άνεργοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για να ενταχθούν στη λίστα επιλογής δικαιούχων.

Το δεύτερο πρόγραμμα θα αφορά σε 4.000 πτυχιούχους σε φορείς του Δημοσίου, αντίστοιχο με αυτό των 5.500 πτυχιούχων που τρέχει αυτή την περίοδο.

Αν και στο υπουργείο Εργασίας ασκούνται πιέσεις για την παράταση του προγράμματος, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση των συμβάσεων.