Κρύφτηκαν τα κρυπτονομίσματα στο φετινό φόρουμ του Νταβός

Γνωστές εταιρείες και ανταλλακτήρια έχουν πτωχεύσει τις τελευταίες εβδομάδες εξαιτίας των προβλημάτων ρευστότητας και της περιορισμένης εμπιστοσύνης των επενδυτών

Ηχηρή ήταν απουσία των στελεχών των εταιρειών κρυπτονομισμάτων από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στο Νταβός εν μέσω των ανησυχιών για το ντόμινο χρεοκοπιών που δημιουργεί στην αγορά η κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX. Γνωστές εταιρείες και ανταλλακτήρια έχουν πτωχεύσει τις τελευταίες εβδομάδες εξαιτίας των προβλημάτων ρευστότητας και της περιορισμένης εμπιστοσύνης των επενδυτών. Η αγορά προσπαθεί ακόμα να συνέλθει από τη χρεοκοπία της ψηφιακής αυτοκρατορίας FTX του «βασιλιά των crypto» Σαμ-Μπάνκμαν Φραιντ, αλλά την Παρασκευή έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία νέο «κανόνι».

 

Η εταιρεία χορήγησης δανείων crypto Genesis Global Holdco LLC υπέβαλε αίτηση πτώχευσης σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν. Πρόκειται για το τελευταίο «θύμα» της κρίσης. Η εταιρεία, καθώς και οι θυγατρικές της Genesis Global Capital LLC και Genesis Asia Pacific Pte, υπέβαλαν αίτηση για υπαγωγή στο Κεφάλαιο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα προκειμένου να προστατευθούν από τους πιστωτές, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

 

Διαβάστε περισσότερα στο powergame.gr