Κορωνοϊός: Μείωση 62% της θνησιμότητας από την ρεμδεσιβίρη

ΑΝΟΔΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ Η ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Αποτελεσματική θεωρείται η ρεμδεσιβίρη.

 

Η συγκριτική ανάλυση που ανακοίνωσε η εταιρεία δείχνει ενθαρρυντικά αποτελέσματα για τη μείωση των ποσοστών θνησιμότητας. 

 

 

Η ρεμδεσιβίρη της Gilead Sciences Inc. μείωσε τον κίνδυνο θνησιμότητας για ασθενείς με Covid-19 κατά 62% σε σύγκριση με την τυπική θεραπευτική αγωγή, σύμφωνα με μια νέα ανάλυση των δεδομένων δοκιμής του φαρμάκου που δημοσίευσε η εταιρεία.

 

Η νέα ανάλυση συνέκρινε τα στοιχεία των τελευταίων σταδίων της δοκιμής με την τυπική θεραπευτική αγωγή. Η Gilead θα παρουσιάσει τα ευρήματα της στο ψηφιακό συνέδριο για τον COVID19 που εντάσσεται στο πλαίσιο του 23ου Διεθνούς Συνεδρίου για το AIDS, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

 

Η συγκριτική ανάλυση που δημοσιεύτηκε σήμερα έδειξε ότι το ποσοστό θνησιμότητας για ασθενείς που έλαβαν ρεμδεσιβίρη ήταν 7,6% την 14η ημέρα σε σύγκριση με το 12,5% που καταγράφηκε μεταξύ των ασθενών που δεν έλαβαν ρεμδεσιβίρη. Η ανάλυση διαπίστωσε επίσης ότι το 74,4% των ασθενών που έλαβαν ρεμδεσιβίρη ανέκαμψαν την 14η ημέρα, έναντι του 59% εκείνων που έλαβαν μόνο την τυπική αγωγή.

 

Οι μετοχές της Gilead αυξάνονται κατά 2,1% στα 76,25 δολάρια στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street. Μέχρι σήμερα η μετοχή της έχει αυξηθεί κατά 17%, ωθούμενη σε μεγάλο βαθμό από τις ελπίδες ότι η ρεμδεσιβίρη θα υιοθετηθεί παγκοσμίως ως το φάρμακο θεραπείας του Covid-19 σε όλο τον κόσμο.

 

Η ρεμδεσιβίρη έλαβε έκτακτη άδεια χρήσης από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ τον Μάιο. Μεγάλη κλινική μελέτη έδειξε ότι επιτάχυνε την ανάρρωση σε νοσηλευόμενους ασθενείς κατά τέσσερις ημέρες.

 

Η εταιρεία με έδρα στην Καλιφόρνια, είχε ανακοινώσει πρόσφατα ότι θα χρεώνει νοσοκομεία στις ΗΠΑ περίπου 3.120 δολάρια για τους περισσότερους ασθενείς που χρειάζονται ρεμδεσιβίρη, καταλήγοντας σε έναν μέσο όρο για το κόστος.

 

Η συγκριτική ανάλυση περιελάμβανε 312 ασθενείς που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με ρεμδεσιβίρη στο τελευταίο στάδιο μιας κλινικής μελέτης και μια ξεχωριστή μελέτη 818 ασθενών με παρόμοια χαρακτηριστικά και σοβαρότητα της νόσου που έλαβαν την τυπική θεραπευτική αγωγή για την ίδια χρονική περίοδο.