Καταβάλλεται το απόγευμα το κοινωνικό μέρισμα μαζί με το επίδομα θέρμανσης

ΕΩΣ ΤΙΣ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Το κοινωνικό μέρισμα και το επίδομα θέρμανσης θα καταβληθούν σήμερα το απόγευμα.

Έως τις 5 το απόγευμα οι δικαιούχοι τόσο του κοινωνικού μερίσματος, όσο και του επιδόματος θέρμανσης θα δουν τα ποσά να πιστώνονται στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Την Κυριακή εξάλλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του είχε δηλώσει πως το κοινωνικό μέρισμα εκτός απροόπτου θα καταβληθεί σήμερα Δευτέρα. «Το κοινωνικό μέρισμα κατά 90% θα καταβληθεί αύριο (σ.σ.: Δευτέρα). Είναι ένα τεχνικό ζήτημα, που αφορά τις τράπεζες. Εφόσον μέχρι αύριο το μεσημέρι μπορέσουν να έχουν φορτώσει τα στοιχεία των δικαιούχων, θα πιστωθούν μέχρι αύριο το απόγευμα τα χρήματα στον λογαριασμό τους και όσα δεν προλάβουν, θα είναι την Τρίτη. Σε κάθε περίπτωση θα έχει τελειώσει η διαδικασία μέχρι τις 31 του μηνός».

Όσοι εγκρίθηκαν για τα 700 ευρώ του μερίσματος, θα πληρωθούν μέχρι αύριο, ενώ υπάρχουν και εκκρεμότητες που έχουν προκύψει με κάποιες ενστάσεις αιτούντων. Η πλατφόρμα με τις αιτήσεις μάλιστα, γι’ αυτόν τον λόγο θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 15 Ιανουαρίου, ώστε να εξεταστούν όλες οι ενστάσεις και μέσα σε σύντομο διάστημα θα λάβουν και οι τελευταίοι το κοινωνικό μέρισμα.

Να τονιστεί πως αυτό πηγαίνει στις εξής ομάδες:
– Οικογένειες με 4 ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έτους 2018 έως 20.000 ευρώ.
– Νοικοκυριά με έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και τουλάχιστον ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως και 15.000 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή θα περιληφθούν και οι μονογονεϊκές οικογένειες που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις.
– Νοικοκυριά στα οποία και οι δύο σύζυγοι ή και τα δύο μέρη συμφώνου συμβίωσης είναι βραχυχρόνια άνεργοι και έχουν συνολικό ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Και σ’ αυτή την κατηγορία θα περιληφθούν οι μονογονεϊκές οικογένειες που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις.
– Οικογένειες στις οποίες ένα τουλάχιστον μέλος ενήλικο ή ανήλικο είναι άτομο με αναπηρία (ΑΜΕΑ).