Καταναλωτές σε απόγνωση – Καλπάζει η ακρίβεια σε βασικά είδη διατροφής (Βίντεο)

Οι συνέπειες του πολέμου είναι εμφανείς για τα καλά πλέον στην χώρα μας με το τσουνάμι ακρίβειας σε βασικά καταναλωτικά αγαθά

Κοιτούν και ξανακοιτούν την απόδειξη του σούπερ μάρκετ και συνειδητοποιούν ότι βασικά αγαθά αυξήθηκαν και πάλι.

Τα έξοδα για καύσιμα και ηλεκτρικό ρεύμα είναι πλέον δυσβάστακτα για πολλά νοικοκυριά.

Με εξαίρεση την χθεσινή ημέρα με τη έξοδο των Αθηναίων, τις επόμενες ημέρες παρατηρείται- σύμφωνα με στοιχεία της περιφέρειας- μείωση της κίνησης της των αυτοκινήτων κυρίως της απογευματινές ώρες.

Η έλλειψη σε ηλιέλαιο, έχει σχεδόν τριπλασιάσει το κόστος με πολλούς εστιάτορες να σκέφτονται να αφαιρέσουν τα τηγανητά απο τον κατάλογο.

«Εγώ έχω προβλέψει αλλα έχω αγορασεί ακριβά, χρειαζόμαστε περίπου 20-30 λίτρα την ήμερα μια σοβαρή ποσότητα. Πόσο να κρατήσουμε τις τιμές;» τόνισε ο εστιάτορας Χρήστος Γκολέμης.

«Σίγουρα έχει τσιμπήσει λιγάκι το λάδι, έχει πάει στα ύψη προσπαθούμε να το κρατήσουμε και να μην χαλάσουμε την ποιότητα» συμπλήρωσε ο Αλέξανδρος Στάθης.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο MEGA αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει μείωση του ΦΠΑ σε εστίαση και αλλά και σε βασικά αγαθά για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται η μετάταξη προιόντων όπως αλεύρι, ζάχαρη και σπορέλαιο στον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6% από 13%.

«Πρόθεσή μας είναι η επέκταση του μειωμένου ΦΠΑ στην εστίαση για 6 μήνες» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, ο οποίος συμπλήρωσε πως το επίδομα καυσίμων θα μπορεί να δοθεί και στα δύο αυτοκίνητα της οικογένειας αν είναι σε διαφορετικό όνομα.

Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τα αποθέματα τροφίμων της χώρας και τους πιθανούς κινδύνους.