Στην ακρίβεια αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Γιώργος Καρανίκας που αναρωτήθηκε πώς μπορεί να υπάρξει κίνηση στην αγορά, με τέτοιες αυξήσεις τιμών.
«Πόλεμος, πανδημία, πληθωρισμός είναι το μείγμα που γεμίζει με ανασφάλεια και τους καταναλωτές και τις μικρές επιχειρήσεις», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ.
«Πληθωρισμό της τάξης του 7% και του 8% που ενδεχομένως να φτάσει τον Μάρτιο, τους συναντούσαμε την δεκαετία του 90».
«Προβλέπω ότι πολλές μικρές επιχειρήσεις δεν θα αντέξουν και θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο», τόνισε.
«Οι κερδοσκόποι στην αναμπουμπούλα χαίρονται. Πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι από τους κρατικούς μηχανισμούς και η πολιτεία να προστατέψει τον υγιή ανταγωνισμό, για να συγκρατηθούν και οι τιμές», πρότεινε ο κ. Καρανίκας.
Τι είπε ο Γιώργος Καββαθάς
Στην ετήσια έκθεση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, καταγράφονται μεγάλες αυξήσεις στα ποσά που πληρώνουν τα νοικοκυριά για αγαθά και υπηρεσίες, αναφέρθηκε από την πλευρά του μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.
«Το πρόβλημα της ακρίβειας δεν γεννήθηκε ξαφνικά, είναι αποτέλεσμα της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης που προηγήθηκε του πολέμου.
«Κάποιες ελλείψεις στην αγορά, όπως στα άλευρα ή στα σπορέλαια είναι τεχνητές. Υπάρχει ζήτημα εκμετάλλευσης της δύσκολης κατάστασης και αισχροκέρδειας και πρέπει οι κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί να κάνουν το χρέος τους» είπε ο κ. Καββαθάς.