Η δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί θα φέρει αύξηση στην τιμή του πετρελαίου

ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ 4%

H ανακοίνωση του θανάτου του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί στη διάρκεια αμερικανικής επιδρομής έχει ως αποτέλεσμα την άνοδο στις τιμές του πετρελαίου ενώ παράλληλα δημιουργεί φόβους για ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

Στις 09.40 ώρα Ελλάδος, η τιμή του «light sweet crude» (WTI), παράδοσης Φεβρουαρίου, είχε αυξηθεί κατά 3,06% στα 63,05 δολάρια.

Το Brent, παράδοσης Μαρτίου, αυξήθηκε κατά 3,25% στα 68,40 δολάρια. Κατά την διάρκεια της νύκτας και αμέσως μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Ιρανού στρατηγού, οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν κατά περισσότερο του 4%.

Η είδηση του θανάτου του Κασέμ Σουλεϊμανί προκάλεσε εκκλήσεις για εκδίκηση εκ μέρους του Ιράν ενισχύοντας τους φόβους για ανοικτή σύρραξη ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Τεχεράνη. «Οι εντάσεις στην περιοχή οδήγησαν σε αύξηση των τιμών του πετρελαίου», επιβεβαίωσε σε σημείωμά του ο αναλυτής της CMC Markets στο Λονδίνο Ντέιβιντ Μάντεν.

Η ένταση των τελευταίων ημερών στο Ιράκ, με την πρωτοφανή επίθεση κατά της αμερικανικής πρεσβείας στην Βαγδάτη, δεν είχε επηρεάσει την αγορά του πετρελαίου, καθώς οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η προσφορά πετρελαίου δεν είχε απειληθεί.