ΓΣΕΒΕΕ: Αναγκαία η επιβολή πλαφόν, τόσο στην χονδρική όσο και στη λιανική τιμή της ενέργειας

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ επεσήμανε το δύσκολο περιβάλλον για τις επιχειρήσεις εξαιτίας των επιπτώσεων από την αύξηση του κόστους της ενέργειας

Την ανάγκη επανεξέτασης του τρόπου υπολογισμού των τιμών στην ενέργεια αλλά και την επιβολή πλαφόν στην λιανική και την χονδρική τιμή, υπογράμμισε κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας Γιώργος Καββαθάς, στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών της Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Κατασκευαστών Αλουμινίου-Σιδήρου (ΠΟΒΑΣ), το οποίο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Αγρίνιο.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ επεσήμανε το δύσκολο περιβάλλον για τις επιχειρήσεις εξαιτίας των επιπτώσεων από την αύξηση του κόστους της ενέργειας και τόνισε ότι αν και η κυβέρνηση έχει λάβει μια σειρά μέτρων 5 δισ. ευρώ, αυτά δεν φτάνουν για να μπορέσουν να ενισχύσουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά τα οποία καλούνται να σηκώσουν το βάρος των ανατιμήσεων.

«Ζούμε μια πολυεπίπεδη κρίση, η οποία έχει επιβαρυνθεί ιδιαίτερα μετά και τον πόλεμο στην Ουκρανία», ανέφερε ο κ. Καββαθάς προσθέτοντας ότι κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα που και πότε μπορεί να σταματήσουν οι πληθωριστικές πιέσεις. Μάλιστα, επεσήμανε ότι η αλλαγή του τρόπου και του μίγματος υπολογισμού της τιμής της ενέργειας θα πρέπει να είναι ο στόχος για την λύση του προβλήματος και πως είναι αναγκαία η επιβολή πλαφόν, τόσο στην χονδρική όσο και στη λιανική τιμή της ενέργειας.

Ο πρόεδρος, στην διάρκεια της ομιλίας του μετέφερε επίσης τους χαιρετισμούς του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ και υπογράμμισε ότι η ΠΟΒΑΣ αποτελεί μια πρωτοπόρα Ομοσπονδία, ιδιαίτερα στον εκπαιδευτικό τομέα, ενώ εξήρε την προσπάθεια που καταβάλει τα τελευταία είκοσι χρόνια.